Oxford’dan Gelen Mektup, Sanat Eserine Dönüştü

Share

İngiltere’de Claudia Vulliamy isimli bir öğrenci Oxford Üniversitesi’nden aldığı ret mektubunu soyut resim çalışmasına dönüştürdü. Annesinin sosyal medyada paylaştığı resme 40 bin kişi yeniden paylaşım ve beğenilerle destek verdi.

_93619895_c28c44bc-662b-4822-9b28-be8a2f7927e6

Vuilliamy, Eylül ayında Oxford Üniversitesi’nin Wadham Koleji Klasik Diller Bölümüne kayıt olmak için başvuru yaptı. 18 yaşındaki öğrenci, üniversiteden ret mektubu aldı. Aldığı mektuptan kestiği cümleleri, soyut renklerle boyayıp tuvale aktardı. Tuvalin fotoğrafı, öğrencinin annesi Louisa Saunders tarafından Twitter’da paylaşıldı.

Paylaşım, Twitter kullanıcılarından büyük destek gördü. 50 bine yakın kullanıcı Vuilliamy’nin resmini yeniden Twitter’dan paylaştı. Öğrenci, her zaman Oxford’dan mektup gelmediğini belirtip, “Bence çok anlamlı. Ben bunun başka bir şeye, eğlenceli bir şeye dönüştürmeyi düşündüm” dedi.

Annesi Louisa Saunders ise ret mektubunun geldiğini kızından öğrendiğini, eve geldiğinde tuvalin tamamlanmış olduğunu söyledi. Oxford’dan kabul alamayan Vulliamy, Durham Üniversitesi’ne girdi. Bununla ilgili de “Aklım Oxford’da kalmadı. Durham’dan kabul aldığım için çok mutluyum” dedi.

BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...