Jacqueline Kennedy’nin ‘Gizli’ Çizimleri

Share

Rus ressam Pavel Pepperstein, eski ABD First Lady’si Jacqueline Kennedy’den ilham alan resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.jjj

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski ABD Başkanı John F. Kenndy’nin eşi Jacqueline Kennedy’nin anısına çizilen 22 resimden oluşan ‘Jacqueline Kennedy’nin gizli çizimleri’ sergisi New York’taki Julie Saul Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

"John and me early morning 22 November 1963. Jackie" by Pavel Pepperstein

Rus ressam Pepperstein imzası taşıyan resimler, Jacqueline Kennedy’nin ikinci eşi Yunan iş adamı Aristotle Onassis’in ölümünün ardından Skorpios adasındaki yalnız yaşamını konu alıyor.

"The dress in memory of that day. Drawing by Jackie" by Pavel Pepperstein

Pepperstein, Art and Houses isimli internet sitesine verdiği röportajda sergi için yarattığı öyküsünü de şu sözlerle anlattı: “Jacqueline’in takıntılar ve halüsinasyonları nedeniyle psikiyatristler ona resim yapmasını öneriyor. O da Kennedy’nin öldürülmesi konulu resimler çiziyor, hatta Kennedy, katili Oswald, sevgilisi Marlyn Monroe gibi karakterlerin olduğu bir oyun yazıyor. Oyun Yunanistan’da geçiyor.”

Sergi, 1-5 Mart tarihleri arasında Julie Saul Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...