Kadın Oyunculara Haksızlık Yapılıyor!

Share

İsrailli oyuncu Natalie Portman’ın Hollywood’da cinsiyet temelli ayrımcılığı dile getiren kadın oyuncuların arasına katılması üzerine beyazperdede kendilerine daha az diyalog yazılan ve bu nedenle erkek oyunculardan az ücret alan kadın oyuncuların maruz kaldığı eşitsizlikler tekrar gündeme geldi.

2 BİN FİLM İNCELENDİ

?????????????????????????????????????????

Portman geçen hafta Marie Claire’in İngiltere’de yayınlanan dergisine yaptığı açıklamada “Bağlanmak Yok” filminde başrollerini paylaştığı oyuncu Ashton Kutcher’ın kendisinden 3 kat dahha fazla repliği olduğu için 3 kat fazla ücret aldığını açıklamıştı.

Polygraph adlı sitenin yayınlandığı bir araştırama da, erkeklerin filmlerde kadınlardan daha fazla repliği olduğunu ortaya koydu.

Yaklaşık 2 bin filmin incelendiği araştırmaya göre, kadın oyuncuların erkeklerden fazla repliğe sahip olduğu film oranı sadece yüzde 22. Erkeklerin kadınlardan daha fazla repliğe sahip olduğu filmlerin oranı ise yüzde 78.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...