Galaksiler Bilinmeyen Bir Sebeple Ölüyor

Share

11 bin galaksi üzerinde yapılan araştırma tüyler ürpertici bir gerçeği gözler önüne sürüyor. Uzaydaki bilinmeyen bir şey, galaksileri teker teker yok ediyor!

galaxy photo

Biz burada güvenli bir şekilde gezegenimizde yaşarken, uzayın derinliklerinde gerçekten de çok garip şeyler oluyor. Yaşanan yeni olaylar uzay bilimcilerin kafasını karıştırmış durumda.

Bir şey tüm galaksileri öldürüyor

International Centre for Radio Astronomy Research tarafından yayınlanan makale şu sıralar hayli büyük tartışmalara yok açıyor.

11 bin galaksi üzerinde yapılan çalışmaya göre, bir şey bu galaksileri tamamen öldürüyor. Galaksi üzerinde oluşan baskı sonucu tüm gazlar ortadan kayboluyor ve sistem soğuyarak, deyim yerindeyse ölüyor.

Kurumdan PhD candidate Toby Brown durum hakkında şöyle konuşuyor:

“İntergalaktik bir etki, Samanyolu üzerindeki galaksileri birer birer yok ediyor. Bunu bir devasa kozmik bir süpürge olarak düşünebilirsiniz. Galaksideki tüm gazları, yakıtları dışarı atıyorsunuz ve doğal olarak orayı öldürüyorsunuz.”

Elbette bu olayın detaylarına dair bir şeyler öğrenmemiz şimdilik pek mümkün görünmüyor. Henüz insanlık olarak bizden milyon ışık yolu uzak yerlere gidip, oraları inceleyemiyoruz. Yine de bu minik gezegenin dışında orada bir şey olduğunu bilmek biraz tüyler ürpertici.

Shiftdelete

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...