Filler De Kazak Giyer!

Share

Hindistan’ın Mathura kentindeki Doğal Yaşam SOS Fil Koruma ve Bakım Merkezi yakınlarında yaşayan köylüler, soğuktan korunmaları için fillere kazak örmeye başladı.

elephant-jumpers-4

Hindistan’ın renkli kültürü bir kez daha yüzünü gösterdi. Mahtura kentindeki Doğal Yaşam SOS Fil Koruma ve Bakım Merkezi yakınlarındaki bir köy sakinleri, merkez görevlilerinin hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düştüğü konusunda uyarıda bulunmasının ardından fillere renkli, pijama benzeri kazaklar örmeye başladı.

​Merkezdeki Laxmi, Phoolkali ve Suzy isimli filler kazaklar için ilk modeller olurken, bölgede kazakla dolaşan fillerin olması renkli görüntülere yol açtı.

C2b51ZuXEAA0tAm

Merkezin kurucusu Kartick Satyanarayan, Times of India gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu soğuk hava koşullarında filleri korumamız önemli, zira merkezdeki filler zayıf ve daha önce çok fazla süistimale maruz kalmışlar. Bu da onları zatüree gibi hastalıklara karşı hassas kılıyor. Ayrıca soğuk, kurtardığımız hayvanlarda genellikle görülen eklem iltihabı sorununu da tetikliyor” ifadelerini kullandı.

Merkezde halihazırda yasadışı tutsaklıktan, mafya ve sirklerden kurtarılan ve şiddete maruz kalmış 20 fil bulunuyor.

Sputniknews / Görsel: independent

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...