Toyota Camry

Share

Bu yıl Detroit otomobil fuarında birçok yeni otomobil tanıtılsa da aslında aralarından en başarılısı zor tahmin edilecek bir model. A.B.D.’nin en çok satan sedan modeli olan Camry bu aracın ta kendisi.

Toyota Camry 1

4.859 mm boyuyla küçük bir otomobil olmayan 8. nesil Camry 1.440 mm yüksekliğe sahip. Alman markalarının yaptığı gibi farklı donanımlarda farklı tamponlar kullanmaya başlayan Toyota bu sayede sanki birkaç Camry tanıtmış gibi bir duruma düşmüş.

Toyota Camry 2

LED farlar, camların altına sabitlenen yan aynalar, ince bir ön panjur ve LED stoplar bütün versiyonlarda görülürken Hybrid seçeneklerde dev ön hava girişi dikkat çekiyor. Sportif paketlerdeyse agresif görünümlü ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, siyah renkli tavan, difüzör, ince spoiler ve dörtlü egzoz çıkışı bulunuyor.

Toyota Camry 3

İç mekanında daha sade bir tasarım dikkat çeken Camry’de üç kollu direksiyon simidi, ortasında renkli ekran bulunan gösterge paneli, entegre dokunmatik ekrana sahip geniş orta konsolu, panoramik cam tavanı ve opsiyonel olarak sunulan kırmızı renkli deri döşemeleri gözlerden kaçmıyor.

Toyota Camry 4

Söylentilerin aksine kaputu altında heyecan verici bir yenilik sunmayacağı açıklanan Camry, 2.5 ve 3.5 litre hacimli benzinli motorlar kullanmaya devam ediyor. Bu ikili 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken benzinli motor olarak 2.5 litre hacimli üniteyi kullanan hibrit araçta sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) bulunacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...