Note 7 Kullanıcılarının Ne Kadarı iPhone 7’ye Geçecek?

Share

Galaxy Note 7 modelinin geri çekilmesinden sonra, Note 7 kullanıcılarının bir bölümü iPhone 7 tercih ediyor.

Note 7 kullanıcılarının ne kadarı iPhone 7’ye geçecek?

Samsung Galaxy Note 7 modelinde görülen pil sorununun yenilenen modellerde de görülmeye devam etmesi, tekrar satışların ve üretim durdurulmasıyla sonuçlanmıştı. Bundan sonra Galaxy Note 7 modeli tamamen rafa kaldırıldı ve halihazırda Note 7 satın alan kullanıcıları farklı seçenekler bekliyor.

Peki, Note 7 kullanıcılarının ne kadar iPhone 7’ye geçiş yapıyor?

İlk tercih Galaxy S7 edge!

Note 7’yi iade eden kullanıcılar genellikle Galaxy s7 edge modeline geçiş yaparken, farklı markaların telefonlarına yönelmek isteyen büyük bir kitle bulunuyor. Bu konuda ilk yorumu, güvenilirliği ile bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo yaptı.

Kuo, açıklamasında bu yıl içerisinde yaklaşık 5 milyon Samsung kullanıcısının iPhone 7’ye geçiş yapacağını tahmin ettiklerini belirtiyor. Bu tahmini daha anlaşılır bir hale getirmek gerekirse bugüne kadar Note 7 almak isteyen veya alan yaklaşık 12 milyon kullanıcının yarısının, tercihlerini iPhone 7 ya da daha büyük olasılıkla iPhone 7 Plus’tan yana yapmaları anlamına geliyor.

Apple’ın, Samsung müşterilerinin ne kadarlık bir bölümünü kendi eko sistemine dahil edebileceğini zamanla göreceğiz ancak Cupertino merkezli Teknoloji şirketinin, yeni iOS sürümü ve kamera tarafında yaptığı iyileştirmeler ile pazarlama açısından daha önde olduğu bir gerçek.

Sözcü

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...