Tizen 3.0’lı Samsung Telefon Yolda!

Share

Şirket içinde Samsung Pride olarak bilinen akıllı telefon, Tizen 3.0 OS ile piyasaya sürülecek ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. İşte, şu an için bilinen detaylar.

Tizen OS için ciddi yatırımlar yapan Samsung, bu işletim sistemini yeni bir boyuta taşımış durumda. Şirket, geliştirme sürecinde sona yaklaştığı, Tizen 3.0 kullanan ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Samsung Pride, Tizen 3.0 OS taşıyacak

Samsung Tizen OS 3.0 tabanlı ilk akıllı telefonun, şirket içinde Samsung Pride olarak bilinen model olacağı ifade ediliyor. Akıllı telefonun, Samsung Z2 modelinin satıldığı pazarlarda satışa sunulacağı söylenirken, maalesef şu an için akıllı modelin teknik özellikleri bilinmiyor. Şimdilik bilinen, Samsung Pride’ın SM-Z250F model numarasına sahip olacağı.

Dikkat çeken bir ise, Samsung’un bu modelin donanımından çok sesle kontrol işlevini pazarlamak niyetinde olması. Tizen 3.0 OS bu ve buna benzer işlevlere sahipken, şirketin pazarlama anlamında bunları öne çıkartacağı belirtiliyor.

Samsung Pride modelinin satışa ne zaman sunulacağı belirsiz ancak satılacağı ülkeler listesinde Hindistan, Bangladeş, Nijerya gibi isimler yer alıyor. Akıllı telefonun Avrupa’da ise sadece Rusya’da satılacağı söylenmekte.

Bu anlamda Tizen 3.0 OS tabanlı akıllı telefonların yine gelişmekte olan pazarları hedef alan, uygun fiyatlı modeller olacağı kesin.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...