Soyuz Kapsülü Dünya’ya indi

Share

Toplamda yüz altmış sekiz gündür görev yapan ve içerisinde bir Rus, bir Japon ile bir Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşını taşıyan Soyuz kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) bugün Kazakistan’ın Jezkazgan kenti yakınlarına iniş yaptı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Rusya Devlet Uzay Ajansından (ROSCOSMOS), Rus Anton Shkaplerov, Japonyalı Norishige Kanai ve ABD’li Scott Tingle’nin yüz altmış sekiz günlük görevlerinin tamamlandığını ve dünyaya sağlıklı bir şekilde döndüklerini ifade etti. Ekip, UUİ’da uzun süreli keşif programlarına dair uygulamalı deneme ve araştırmalar gerçekleştirdi.

Yabancı astronotların bu başarıyı elde etmesi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz dönemlerde Türkiye’nin teknolojisinin NASA‘dan daha ileri olduğu sözünü hatırlatarak kamuoyun güldürdü.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...