Golf 8 GTI, Hibrit Olacak Mı?

Share

Volkswagen’e yakın kaynaklara göre, GTI’a bir hibrit versiyonu geliyor.

Makyajlı Golf GTI Mk7’nin boyaları henüz kurumadan, Volkswagen ateşli hatchback’ini tekrar yenilemeye hazırlanıyor. Sekizinci jenerasyon Golf, şu anda 12 aydan daha fazla süredir geliştirme aşamasında ve ateşli GTI sürümü de yaklaşık bir yıl sonra onu takip edilecek şekilde 2019’da bir noktada tanıtılacak. İddialara göre, bir hibrit versiyonu ile de karşı karşıya olabiliriz.

Autocar, VW’nin araştırma geliştirme müdürü Frank Welsch’a yakın kaynaklara dayanarak, yeni Golf GTI’ın 48V elektrik sisteminin yanı sıra entegre bir marş motoru kullanacağını açıkladı. Aracın kaputunun altında, bildiğimiz turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motor bulunacak, ancak mevcut modelde bulunan egzoz gazı turboşarj yerine elektrikle çalışan bir kompresör barındıracak şekilde değiştirilecek.

İçten yanmalı motorun standart çift kavramalı, yedi ileri şanzımana bağlanacağı düşünülüyor; şu anda bir manuel vitesin gelip gelmeyeceği konusunda bir bilgi yok. Söylentilere göre, performans modunu açtıktan sonra toplam çıkışı artırmak için harekete geçen elektrikli bir motor olacak. Raporda, ilk performans hedeflerinin 2015 yılında 265 bg ile piyasaya sürülen ve yaklaşık on saniyede 290 bg’ye çıkabilen GTI Clubsport’a benzer değerleri yakalamak olduğu söyleniyor.

Ekstra donanım GTI’ı ağırlaştıracak diye korkmanıza gerek yok çünkü MQB platformunun yedinci jenerasyon modeli için yaklaşık 50 kilogram kadar hafiflemesi bekleniyor.

VW’nin satış ve pazarlama patronu Jürgen Stackmann’ın son zamanlarda tümüyle elektrikli bir GTI geliştirmeyi düşündüğü göz önüne alındığında “GTI” ailesi, 2020’nin sonlarına doğru genişletilebilir.

Autocar, Motor 1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...