80 Tane Kuşa Uçak Bileti Aldı

Share

ABD merkezli popüler sosyal paylaşım sitesi Reddit’te yayımlanan bir fotoğrafta uçakta taşınan 80 şahin görülüyor.

80 kus ucak

Görüntüyü paylaşan iş adamı Ahmet Yaşar, yaptığı açıklamada, fotoğrafın uçak pilotu olan bir arkadaşı tarafından geçtiğimiz 4 hafta içinde çekildiğini söyledi.

Avcı kuşların, Suudi Arabistan’ın Cidde kentine götürüldüğünü anlatırken, “Airbus uçağının kabininde çekildi. Uçak bilinmeyen bir yerden Suudi Arabistan’a uçuyordu” ifadelerini kullandı.

Türk iş adamı Yaşar, “Av için Ortadoğu’da uçaklarla kuşların taşınması sık rastlanan bir durum. Bu şahinlerin tanesinin 8 bin dolar olduğu tahmin ediliyor” diye devam etti.

Fotoğrafı paylaşmasının ardından sosyal medyada hızla yayılmasını da değerlendiren Yaşar, “Kuşların kaz avlamak için kullanılacağı sanılıyor” dedi.

Yaşar, fotoğrafı kendisine gönderen uçak pilotunun isminin verilmemesini istediğini belirtti.

Peki hangi havayollarında kaç avcı kuşa izin veriliyor.

  • Katar Havayolları: Ekonomi sınıfında en fazla 6 avcı kuş taşınabiliyor.
  • Lufthansa: 2014’te Alman havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre, patentli kuş standını kullanbiliyorlar.
  • ‘Falcon Master’ olarak bilinen bu stand sayesinde yolcular avcı kuşları yanında taşıyabiliyor.
  • Etihad Havayolları: Business sınıfında uçanlar koltuk başına iki şahin taşıma hakkına sahip.
  • Emirates: Bu havayolu şirketine ait uçaklarda taşınacak hayvan sayısına sınırlama yok. Şirketin websitesine göre, bu durum hayvanların nasıl kafeslendiğine ya da gidilen ülkenin yasalarına göre değişebiliyor.

Avcılık Ortadoğu’da ülkeler arasında diplomatik kriz çıkaracak kadar popüler. Aralık 2015’te Iraklı silahlı kişiler 27 Katarlı avcıyı kaçırmıştı. Kaçırılanlar arasında Katar Emiri’nin ailesinden kişiler de bulunuyordu.

BBC

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...