Cildinize zarar veren besinler

Share

Aynaya baktığınız her gün cildinizin ne kadar bozulduğunun farkına varıyor ve nedenini bir türlü çözemiyorsanız bu haber sizin için! İşte hemen hemen her gün tükettiğiniz ve güzel yüzünüzü bozan 6 zararlı besin.

Yanlış karbonhidrat tüketiyorsunuz!

Beyaz un, şeker gibi rafine edilmiş karbonhidratlar kan şekerinizin yükselmesine sebep olur. Bu da insülin seviyesini artırıyor ve cildinizde iltihaplanmaya yol açıyor. Kaliforniya Üniversitesi Sağlık Merkezinden dermatolog Eleni Linos, Karbonhidratlar yağ üretimini artırır, gözeneklerinizi tıkar ve düzgün şekilde pul pul dökülmesini zorlaştırır, bu da daha fazla sivilce demektir.

Ne yapmanız gerekiyor?

Rafine edilmiş karbonhidratları tahıllarla takas etmek ve kesinlikle vücuda şeker alınımını azaltmak gerekiyor.

Süt ürünlerinin de bir sınırı var!

Evet, süt ürünleri kemik gelişimi ve protein alımı için çok önemli bir besin kaynağı. Ama ne yazık ki bazı süt ürünleri ciltte akneye sebep oluyor. Mesela dondurma! Ama konu az yağlı sütlere gelince biraz daha karmaşık hale geliyor.
Bir teoriye göre “Süt, sivilceye yol açan bazı proteinler içeriyor ve yağsız sütte bunun miktarı tam yağlı sütlere göre daha fazla. Bunun sebebi ise üreticilerin bu tip proteinleri, sütün kıvamını tutturmak için kullanmaları.

Spor içeceklerinizden ne kadar eminsiniz?

Akne ile bağlantılı proteinlerden söz ederken, peynir altı suyu hakkında ne biliyorsunuz? Peynir altı suyunun içindeki protein izolasyonu, popüler bir toz protein takviyesidir ve bazı çalışmalarda; insanların bunu diyetlerine ekledikten sonra genellikle akne problemi yaşadığı gözlemlenmiştir.

Eğer beslenmeniz sizi yaşlı gösteriyorsa…

90’lardaki beslenme modası şimdilerde demode…

Az yağlı yiyeceklerden oluşan diyetiniz 20 yıl önce fazlasıyla popülerdi ama ne yazık ki bugün o kadar da moda değil.

Artık poli ve mono doymamış yağların, sağlığınız için yararlı olduğunu (kalp rahatsızlığı riskinizi düşürmenize ve kan şekeri düzeyinizi düzenlemenize yardımcı olabilir) biliyoruz ve unutmadan da söyleyelim cildinizin nemli ve parlak görünmesini de sağlıyorlar.

Hücre zarlarımız yağlardan oluşuyor. Yeterli miktarda da yağ olmadığı zaman düzgün çalışmıyor ve cildimiz nemsiz kalıyor. Bu yüzden günlük öğünlerinize sağlıklı yağa sahip besinleri ekleyin; ceviz, avokado gibi…

Bir de alışkanlığınızı devam ettiriyorsunuz…

Eğer bu kadar yazılan şey sizi şekeri bırakma konusunda ikna edemiyorsa bir de bunu okuyun: Asitli içecekler, şeker oranı yüksek diğer tüm abur cuburlar göz çevrenizde oluşan ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olabilir.

Ne kadar protein alıyorsunuz?

Biliyoruz size biraz önce kolay protein tozlarının ne kadar zararlı olduğundan bahsettik. Ama gelin görün ki proteinin içindeki amino asitler, cilde elastikiyet ve mukavemet kazandıran yapı taşlarından oluşuyor. Dolayısıyla, yeterince aldığınızdan emin olsanız iyi olur. Tavuk, ara sıra kırmızı et ve balık akıllı seçimlerdir.

CNN

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...