BMW 5 Serisi Touring

Share

Yeni nesil BMW 5 Serisi’nin sedan seçeneklerinin ardından station wagon kasaya sahip Touring de tanıtıldı. Alman markanın şık modeli görünümüyle olduğu kadar kullanışlılığıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Önden bakıldığında bir sürpriz sunmayan otomobilin yapısı B sütununa kadar sedan kardeşle aynı. Port bagaj rayları alçak tutulan aracın tavan çizgisi, tahmin edilebileceği gibi daha düz bir yapıya sahip. Arka bölümde LED stopların haricinde şık bir de spoiler dikkat çekerken tampon yapısı dört kapılı kardeşinkiyle benzer.

İç mekanı da bildiğimiz 5 Serisi olan Touring’in asıl farklılığı arka bölümde yer alıyor. Daha fazla diz ve baş mesafesi sunan arka koltukların sırtlıkları elektrikli olarak, 40:20:40 oranında katlanabiliyor. Elektrikli olarak açılıp kapanabilen bagaj kapağının camını da bağımsız olarak açmaya izin veren BMW’nin bagaj hacmi 570 ile 1.700 litre arasında değişirken yükleme kapasitesi ciddi bir artışla 730 kg’a kadar ulaşabiliyor.

Otomatik seviye ayarlı pnömatik arka süspansiyon sistemini standart donanımda sunacak olan 5 Serisi Touring’in motor seçenekleri de tanıdık; 2 litre hacimli ünitelerden benzinli olanı 252 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken Diesel seçenek 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

3 litre hacimli motorlardan benzinli olan 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebilirken Diesel seçenek 265 beygir güç, 620 Nm tork üretiyor. İlk etapta dört tekerlekten çekiş sistemi sadece 6 silindirli motorlarda sunulurken 8 ileri vitesli tam otomatik şanzıman bütün araçlarla birlikte alınabiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...