IMDb Mesaj Panosunu Kapatıyor

Share

Sinema meraklılarının sıklıkla başvurduğu Internet Movie Database ya da kısa adıyla IMDb adlı dizi ve film veritabanı mesaj panolarını kapatma kararı aldı. Site mesaj panolarının artık ‘olumlu ve kullanışlı bir deneyim sunmadığı’ gerekçesiyle bu kararı aldığını açıkladı.

IMDb sitesinden yapılan açıklamada “Mesaj panolarının artık dünya genelinde aylık 250 milyondan fazla kullanıcımıza olumlu ve kullanışlı bir deneyim sunmadığına karar verdik” dendi.

IMDB

Bu kararın trafik ve verilerin incelenmesi sonucunda alındığı belirtildi.
Mesaj panolarının kapatılması ile ayrıca site içindeki özel mesajlaşma uygulaması da sonlanmış olacak.

1990’da İngiltere’nin Bristol kentinde Col Needham tarafından kurulan ve daha sonra Amazon’a satılan sitenin açıklamasında sosyal medyanın ortaya çıkışının mesaj panolarını daha az gerekli hale getirdiğine işaret edildi.

Şirket artık kullanıcıların IMDb’nin sosyal medya hesapları üzerinden yorum yaptığını ve sitenin editörleri ile Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçtiğini belirtti.

Site mesaj panolarını 2 haftalık bir geçiş sürecinin ardından 20 Şubat’ta tamamen kapatacak.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...