Eyfel Kulesi Güvenlik Önlemi Alıyor

Share

Yılda 7 milyon kişinin ziyaret ettiği Fransa’nın sembollerinden Eyfel Kulesi’nin etrafı, terör saldırılarını önlemek amacıyla kurşun geçirmeyen cam duvarlarla örülecek.

Fransa’nın dünya çapında tanınan sembollerinin başında gelen başkent Paris’teki, Eyfel Kulesi’nin etrafı kurşun geçirmez cam duvarla çevrelenecek. Terörle mücadele kapsamında alınan kararla, yılda 7 milyon turistin ziyaret ettiği kule ve içinde bulunduğu bahçe, olası saldırılara karşı korunacak.

people-eiffel-tower-france-landmark

Eyfel Kulesi İşletme Şirketi tarafından yapılan açıklamada, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) sırasında geçici olarak yerleştirilen çitlerin kalıcı hale getirilmesi kararı alındığı bildirildi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Gaudillere, Fransız Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, “Eyfel Kulesi ve içinde bulunduğu bahçenin kurşun geçirmez bir duvar ile çevreleneceğini” söyledi. Sonbahardan itibaren faaliyete geçecek duvarın 2.5 metre yüksekliğinde ve kurşun geçirmez özelliğe sahip olacağı belirtilen açıklamada, terör saldırılarına karşı bu tür bir uygulamaya gidildiği ve kule girişinin tek bir noktadan sağlanacağı vurgulandı.

eyfel kulesi

20 milyon euro’ya mal olacağı belirtilen duvarın Eyfel Kulesi ve çevresinde önemli değişikliklere yol açacağı, kulenin araç yolunda da yeni düzenlemelerin yapılacağı belirtildi. Paris Belediyesi, kuleyi çevreleyen bahçelere ve içavluya girişlerin şimdi olduğu gibi ücretsiz olacağını açıklarken, tek giriş ve güvenlik kontrolü uygulamasının turistlerin bekleme sürelerini birkaç kat artıracağı vurgulanıyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...