Kadınların erkeklerde aradığı temel özellik

Share

Seks ve ilişki uzmanı Dr. Wendy Walsh, kadınların erkek vücudunda değişik noktalara odaklandığını söylüyor. Evrimsel açıdan kadınların daha çok koruyucu ve tedarikçi aradığı düşünülüyor. Walsh, mağara kadınlarının beynini şöyle özetliyor: “Karşımdaki adam bu ağaca tırmanıp benim için şu meyveyi koparabilir mi? Koca bir mamutu yere yapıştırabilir mi?” İşte temel mesele bu.

Kadınlar karşı cinste, karın kaslarına, kollara ve omuzlara bakıyor. Çünkü bu kaslar, atalarımız tarafından bir kadını korumak, ona besin sağlamak ve onunla ilgilenmek için kullanılıyordu. Her ne kadar artık mamut avlama peşinde koşulmasa da, kadınlar hala erkeklerde bu tip özelliklerden etkilenmeye eğilimli.

Erkeklere buradan duyurulur: Karın kası yapın. Omuzlarınıza ve kollarınıza gereken önemi verin.

Konu yüze gelince, kadınlar erkeklerin yüzünde zekanın ve nezaketin kanıtlarını arıyor. Yani erkek, o ağaçtaki meyveyi tırmanıp koparabilir. Fakat meyveyi seninle paylaşacak mı? Bir tatlı gülüş, kadınlara bunun yanıtını veriyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...