Zayıflamak için bu 5 gıdayı yemelisiniz

Share

Kilo vermek için yenmesi gerekenler:

1. Süzme peynir

Süt ve süt ürünleri protein açısından zengin olmaları nedeniyle diyet için birebir. Ancak onların kalorilerini de göz ardı etmemek gerek. Özellikle süzme peynir, kilo vermek isteyenler için ideal bir besin. Süzme peynir, ağırlıklı olarak protein oldukça az miktarda karbonhidrat ve yağ içeriyor.

2. Avokado

Avokadoyu besin düzeninize mutlaka dahil etmelisiniz. Diğer birçok meyve karbonhidrat açısından zenginken avocado bol miktarda sağlıklı besinler içeriyor. Özellikle de tekli doymamış oleik asit. Ayrıca su bakımından da oldukça zengin olduğu için enerji açısından düşündüğünüz kadar yoğun da değil.

3. Kırmızı biber

Kırmızı biberin içerdiği kapsaisin adlı besin nedeniyle iştahın azalmasını ve yağ yakımının artmasını sağlar.

4. Somon

Somon balığı protein, sağlıklı ve önemli besinler içerir. Aynı zamanda bolca iyot da içerir. İyotun en önemli özelliklerinden biri de tiroidleri çalışmasını sağlaması; bu da metabolizmanın hızlanması için oldukça gerekli.

5. Turpgiller

Turpgillere ait olan brokoli, karnabahar, bürüksel lahanası ve lahana gibi sebzeler protein açısından diğer sebzelere göre oldukça zengin. Elbette ki hayvansal proteinle aynı etkide bir miktardan bahsetmiyoruz ama sebzelerle kıyaslandığında oldukça önemli bir miktar. Bu sebzelerdeki protein ve lif kilo vermek isteyenler için birebir.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...