Google Assistant Tüm Cihazlara Mı Geliyor?

Share

Google’ın arama uygulaması Google Search’ün yeni sürümü beta olarak kullanıcılara dağıtılmaya başlandı. Beta sürümde oldukça önemli bir de gelişme var: Google Assistant!

Her eve kişisel asistan!

Google Assistant bildiğiniz gibi Google tarafından geliştirilen bir kişisel asistan. Bugüne kadar yalnızca Google tarafından üretilen Nexus ve Pixel modellerinde yer alıyordu. Fakat bu iş değişecek gibi görünüyor.

Çünkü beta testine dahil olan kullanıcılara gönderilen bir Google arama uygulaması güncellemesi sayesinde artık Google Assistant’ın tüm cihazlarda çalışabileceği görüldü. Bu durumun yanlışlık olup olmadığı henüz bilinmiyor ama ortada bir yanlışlık yok gibi görünüyor.

Uygulamanın güncellenmesiyle birlikte tüm cihazlarda Google Assistant çalışabilecek ama güncellemenin içerdiği tek yenilik de bu değil. Zira geçmiş aramalarınıza hızlıca göz atmanıza imkan tanıyan “Geçmiş” sekmesi, arama sonuçlarını veriye dönüştüren Lite modu, Google Assistant üzerinden yapılacak ödemeler için ödeme bilgilerini tanımlama şansı ve son olarak da Home tuşuna uzun süre basılı tutmak yerine kendi simgesini oluşturmak gibi yenilikleri de beraberinde getirecek.

6.13 olarak adlandırılan sürümün henüz düzeltilmesi gereken yanları olduğunu ve ne zaman son kullanıcıya dağıtılmaya başlanacağının bilinmediğini de belirtelim.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...