GTA ve Mafia Serileri Sinema Filmi Olabilir

Share

Take-Two firmasından yapılan açıklamaya göre ellerinde bulunan birçok oyun projesinin sinema filmi için gerekli lisans işlemleri tamamlandı. Peki Take-Two hangi oyunların filmini yapacak?

MCV’nin raporlarına göre Take-Two, elinde bulunan birçok oyunun sinema filmi haklarını ve lisanslarını almayı ihmal etmedi. Son dönemde yapılan başvurular sonuçlandı ve olası sinema adaptasyonlarının da önü açılmış oldu.

Alınan lisanslar yalnızca sinema filmleri ile sınırlı da değil. Zira bu lisans, birçok oyunun televizyon dizisine dönüşmesinin de önünü açmış oluyor diyebiliriz.

Take-Two’nun CEO’su Strauss Zelnick ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ellerindeki lisanslarla çekilecek olası bir sinema filmi ya da televizyon dizisi projesinin asla Take-Two tarafından finanse edilmeyeceğinin önemle altını çizdi.

Zelnick’e göre Take-Two’nun amacı lisansladıkları yapımlar için yapılan anlaşmaların ardından, kreatif anlamda ortaya konulacak ürünün kalitesine müdahale edebilmekten başka bir şey değil. Zira Zelnick bugüne kadar çekilen neredeyse tüm video oyun adaptasyonu sinema filmlerinin başarısız olduğunu düşünüyor. Hatta başarısızlıklarının sebebini de firmaların kendi filmlerini kendileri çekme sevdaları olarak açıklıyor.

Son olarak Take-Two’nun Rockstar Games ve 2K Games gibi firmaların ana dağıtımcısı olduğunu ve bu yüzden ellerinde Grand Theft Auto, Mafia, BioShock ve Red Dead Redemption gibi önemli serilerin olduğunu belirtelim.

Geçtiğimiz dönemde vizyona giren WarCraft, Assassin’s Creed ve Angry Birds gibi yapımların akıbetini düşündüğümüzde, haklı olabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...