‘Büyüyen Ayakkabı’ Binlerce Çocuğun Umudu Oldu

Share

Çocukların çabucak büyüyen ayağına sürekli yeni ayakkabı almak bir sorun olabilir; peki ya o ayakkabılardan birini bile alacak paranız yoksa?

Because International‘dan Kenton Lee, 2007’de Kenya, Nairobi‘de ayakkabısız bir kız çocuğuyla karşılaşır ve o günden sonra fakir çocuklar için bir ayakkabı fikri bulmak için düşünmeye başlar. “Büyüyen ayakkabı”nın ortaya çıkışı işte böyle olur.

buyuyen-ayakkabilar-kenyali-cocuklar-nolmus-2

“Büyüyen ayakkabı”nın özelliği üzerindeki beş farklı yerden çıtçıtlar sayesinde ayarlanabiliyor ve böylece çocukların büyüyen ayağıyla birlikte büyütülebiliyor olması. Yalnızca iki numarası olan ayakkabının küçük olanı bir çocuğu ortalama olarak ana okulundan 4. sınıfa kadar idare ediyor. Büyük olan ise 4. sınıftan 9. sınıfa kadar kullanılabilir.

buyuyen ayakkabilar kenyali cocuklar nolmus 1

Bu buluşun bir diğer avantajı ise ayakkabıların içine koyup gönderildiği bez çantalar. Çocuklar ayakkabıları giymeye başladıktan sonra boş kalan bez çantayı da okul çantası olarak kullanabiliyor. Bugün, çifti 12 dolar eden bu ayakkabılar sayesinde sayısız fakir çocuk, ayakları çıplak dolaşmaktan kurtuluyor.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...