Google’dan Sevgililer Günü Doodle’ı

Share

Özel günlerde logosunu çeşitli Doodle’larla (karikatürlerle) değiştiren Google, geleneği bozmayarak Sevgililer gününe özel olabilecek en anlamlı Doodle’u hazırladı.

Günün anlam ve önemini gerek mizahi, gerekse dramatik ögeler kullanarak zekice vurgulayan bu Google Doodle’larına, bugün sevgililer günü vesilesiyle bir yenisi daha eklendi.

Sevgililer günü için hazırlanmış bu Doodle, aynı zamanda bir oyunu da beraberinde getiriyor. Başrollerinde 2 adet Pangolin’in yer aldığı bu oyunun bir diğer amacı ise, nesli tükenmekte olan bu hayvanlara dikkat çekmek.

Lezzetli bulunan eti ve benzersiz zırhı yüzünden yıllar boyu sürekli avlanan bu memelinin, maalesef artık nesli tükenmek üzere. Günümüzde yasak olmasına karşın bu hayvanı tıp ve kozmetik alanlarında kullanılmak üzere, yasa dışı yollarla avlayan topluluklar halen mevcut.

Google da hem sevgililer gününün anlam ve önemini vurgulamak, hem de nesli tükenmekte olan bu zavallı hayvanlara dikkat çekmek amacıyla yeni Doodle’ında Pangolin kullanmayı tercih etmiş.

Son olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Google’ıun yeni sevgililer Doodle’unu görebileceğinizi ve oyununu oynayabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...