iPhone X Ekranları İçin Apple, Samsung’la Anlaştı

Share

iPhone 8 ekranları için Apple, Samsung ile dev bir anlaşma sağladı. Yeni nesil iPhone’ların OLED ekranlarının sağlayıcısı Samsung olacak. İşte rekor anlaşma!

Samsung ve Apple arasındaki çekişmenin ardında yeniden büyük bir ortalık doğdu. Uzun süredir iPhone X için OLED panel üreticisi arayan Apple, Sharp ile anlaşacak derken, fikrini değiştirdi.

Yeni nesil iPhone X için OLED paneller hazır

Apple’ın 2017 Eylül ayında hangi telefonu tanıtacağı büyük bir merak konusu olmuş durumda. Normal şartlar altında hepimizin beklentisi iPhone 7s olurdu ama normal şartların çok uzağındayız.

iPhone 10. yılını kutluyor ve Apple tarafından muhtemelen yepyeni bir iPhone modeli göreceğiz. Kimine göre bu model iPhone X, kimi içinse iPhone 8… Devrimsel yeniliklerle gelmesi beklenen iPhone X ekran konusunda bize neler sunacak?

Investor’un haberine göre, Samsung ile olan ekran anlaşmasını tazeleyen Apple, 60 milyon panel için 4.3 milyar dolar ödeyecek. 2016’dan bu yana 200 milyona yakında iPhone satan Apple’ın ikinci anlaşma noktası ise, iPhone 8 için oldu.

Apple, Samsung’dan yeni telefonunda kullanılmak üzre, 100 milyon OLED panel sipariş etti. Apple’ın mobil pazarın OLED lideri (yüzde 95 pazar payı) Samsung ile anlaşması ise hiç şaşırtıcı değil.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...