Aşk Dediğin Uyumsuzlukların Uyumu

Share

QNB Finansbank için hazırlanan film, sayıların ve dışarıdan görülen farkların konu aşksa hiç önemi olmadığını hatırlatıyor.

103625433158a1c838887844.29489145_n

Sevgililer Günü reklamları birbiri ardına gelirken iki farklı eğilim göze çarpıyor. Bunlardan biri 14 Şubat’a nefret reklamları adını vereceğimiz tür, diğeri ise klasik kutlama reklamları. İkinci grup da kendi içinde ikiye ayrılıyor esasında, ürüne / alışverişe yönlendirenler ve bunu yapmayıp sadece sevgili olmaya dair bir şey söyleyenler.

QNB Finansbank’ın Sevgililer Günü reklamı, ikinci grubun ikinci kolundan: Sevgililer Günü’nü kutlayan ve derdi alışveriş olmayan bir film. Şeker bir film. Bu sene ülkemizde gördüğümüz 14 Şubat filmleri arasında en iyilerinden bence.

Rabarba tarafından hazırlanan filmde farklı çiftler görüyoruz. Çiftler çok doğal ve sevgi dolu bir havada yansıtılıyor. Sonra yanlarında sayılar beliriyor, başta ne acaba bunlar diyoruz, sonra sayıların çiftin birbirinden farklı olduğu bir konuya ilişkin olduğunu anlıyoruz.

İlk bakışta bu adamla bu kız olmaz dedirtebilecek ama aslında aşk mevzubahis olduğunda hiçbir anlama gelmeyen sayılar. Örneğin, aşırı boy farkı veya kilo farkı? Ya kendisinden fazla kazanan bir kadınla sevgilisi. Yaşça büyük bir kadınla sevgilisi.

Birbirleriyle ikinci ve üçüncü evliliklerini yapan bir çift… Bunlar dışarıdan gözlerin bakıp da “aa olmaz!” diyebileceği şeyler ama önemli mi aslında? Değil!

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...