7 Adımda Mükemmel Selfie

Share

Mükemmel selfie’ler çekmek için saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Fotoğraf çekilirken dikkat edeceğiniz birkaç ipucu ile daha kısa sürede istediğiniz selfie’lere ulaşmanız mümkün.

Doğru Işığı Bulun
Mükemmel selfie’ler için doğru ışığı bulun. Fotoğraf çekmek için en güzel saatler gün batımı ve doğumudur. Bu saatlerde ışık düşüktür ve fotoğraflarınız daha güzel çıkar. Eğer selfie’nizi iç mekanda çekecekseniz pencereyi önünüze alarak dışarıdan gelen doğal ışıktan yararlanın. Selfie’nizin güzel çıkmasını sağlamanın diğer yolu ise doğal ışık etkisi yaratacak beyaz kağıdı çenenizin altında tutmak ve selfie’nizi çekmektir.

two-girls-smartphone-selfie

Doğru Açınızı Bulun
Çoğu insan hangi açının kendisi için uygun olduğunu bilmez ve kendisi için en doğru açının yukarıdan çekilen olduğunu düşünür. Bu nedenle kendinizi farklı 6-7 açıdan çekin ve içinden birini seçerek sizin için en uygun olan açıya karar verin.

Arka Planı Unutmayın
Mükemmel selfie’nizi çekerken arka planı unutmayın. Arka planınızdaki dekorasyonun ve renklerin uyumlu olmasına dikkat edin. Arka planın tam ortasında çekileceğiniz selfie’ler ise fotoğraflarda sizin ön plana çıkmanızı sağlar.

Saç ve Makyajınıza Özen Gösterin
Saçlarınızın bakımlı gözüktüğüne, makyajınızın ise düzgün olduğuna emin olun. Selfie çekmeden önce ayna karşısına geçerek kamera önüne geçin.

Her Zaman Kendiniz Olun
Gerçek ve içten gülüşünüz ile selfie’lerinizin her zaman mükemmel çıkacağınız unutmayın.

Selfie Klişelerinden Kaçının
Mükemmel selfie için Kim Kardashian gibi dudaklarınızı büzmenize gerek yok. Ayna karşısında çekilen selfie’lerin de artık eskisi kadar popüler olmadığını unutmayın. Onun yerine yürürken telefonunuzun açısını kendinize doğru ayarlayın ve kendinizi tepeden çekin.

Doğru Aplikasyon ve Filtreleri Kullanın
Yüzünüze en uygun filtreyi seçmek için bütün filtreleri fotoğrafın üzerinde deneyin. Birçok özelliği olan fotoğraf aplikasyonları ise işinizi kolaylaştıracaktır.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...