CNN, Venezuela’da Yasaklandı

Share

CNN’in İspanyolca yayın yapan televizyonu, Venezuela pasaportu ve vizelerinin Bağdat Büyükelçiliği’nde satıldığını öne süren haberinin ardından Venezuela’da yasaklandı. Latin Amerika ülkesinin lideri Maduro, “savaş aygıtı” olarak nitelendirdiği kanala karşı ABD Başkanı Trump’ı uyardı.

Venezuela pasaportu ve vizelerinin ülkenin Bağdat Büyükelçiliği’nde satıldığını öne süren haberin “tamamen yanlış temellere dayandığını” ifade eden Latin Amerika ülkesi, CNN’in İspanyolca yayın yapan televizyon kanalını yayınını durdurdu.

AFP’nin haberine göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD merkezli TV kanalının ülkeden çıkmasını istemesinin ardından, Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez kanala yaptırımda bulunması için yetkililere talimat verdiğini belirtti. CNN’in haberinin tamamen yanlış temellere dayandığını söyleyen Venezuelalı bakanın açıklamasından sonra kanalın yayını kesildi.

Pasaport haberi Maduro hükümetini kızdırmıştı

CNN’in İspanyolca yayın yapan televizyon kanalı, 6 Şubat’ta yayımladığı haberde, Venezuela pasaportu ve vizelerinin ülkenin Bağdat Büyükelçiliği’nde satıldığını öne sürmüştü. Bu pasaport ve vizelerin, terörizmle alakalı Araplara verilmiş olabileceği de haberde ifade edilmişti.

Haberde, bu olayların arkasında Maduro’nun yeni yardımcısı Tareck El Aissami’nin de olduğu iddia edilmişti. El Aissami, Pazartesi günü de uyuşturucu kaçakçılığında rolü olduğu gerekçesiyle ABD’nin yaptırım listesine alınmıştı. Venezuela muhalefetinin oylamayla Maduro’yu görevden alması durumunda, eski İçişleri Bakanı El Aissami Devlet Başkanlığı görevini devralacak.

CNN

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...