17 Şubat Dünya Kediler Günü

Share

Ortaçağ’da kediler toplu şekilde öldürülünce Avrupa’da fare popülasyonu ciddi şekilde artmış, İtalyalılar kedilerin önemine dikkat çekmek amacıyla 17 Şubat’ı Kediler Günü kabul etmiş.

Dünyanın her yerinde olmasa da, 17 Şubat bazı ülkelerde “Dünya Kedi Günü” olarak kutlanıyor.

İtalyalılar tarafından kedilerin önemine dikkat çekmek için kabul edilen Kediler Günü, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 29 Ekim’de kutlanırken, Rusya’da 1 Mart’ta ve Polonya’da 17 Şubat’ta kutlanıyor.

Bazı kültürlerde dokuz bazı kültürlerde ise yedi canlı olduğuna inanılan kedilere farklı özellikler atfediliyor.

Kimileri kedilerin iyileştirici etkisi olduğuna inanırken, kimi kültürler de kedilerin kötü şans getirdiği düşünülüyor.

Kedilerin cadıların güçlerini artırdıklarına inanılan Ortaçağ’da kediler toplu şekilde öldürülünce Avrupa’da fare popülasyonu ciddi şekilde artış göstermiş ve bu da veba salgınının yaygınlaşmasında önemli bir etken olmuştu.

Bugün dünyada 500 milyon ev kedisi olduğu tahmin edilirken, sokaklardaki kedi sayısının bunun kat be kat fazlası olduğu tahmin ediliyor.

Bianet

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...