Boya Kalemleriyle Yaratılan Deniz Canlıları

Share

Jennifer Maestre, renkli kalemler kullanarak deniz kestanesinden esinlendiği heykeller yaratıyor.

192825170658a309aa03c489.41958477

Bir objenin amacı dışında kullanılması beklenmedik güzellikleri ortaya çıkarabiliyor. Renkli kalem parçalarından tablo yapan Thiago Fernandes’in yanı sıra Jennifer Maestre’nin de yüzlerce boya kalemi kullanarak heykeller yarattığını görüyoruz.

Jennifer Maestre deniz canlılarının sahip olduğu dokuyu yaratabilmek için neredeyse iğne kadar sivri uçlu kalemler kullanıyor. Bu sivri uçlar sayesinde, heykeller deniz canlılarının savunma mekanizmalarını görüntü olarak taklit edebiliyor. Özellikle deniz kestanelerinin estetiğinden çok etkilendiğini ve onlardan ilham aldığını belirten sanatçı, bu canlılara dokunma arzusuyla acıdan kaçınma içgüdüsü arasındaki gerilimi ifade etmek istemiş.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...