Apple ‘Sanal Buton’a Geçebilir

Share

Başarılı tahminleri ile bilinen KGI Securities‘in Apple Analisti Ming-Chi Kuo, yeni iPhone’da ‘home’ tuşunun tamamen kaldırılacağını ve yerine sanal butonlar koyulacağını iddia ediyor. 2007’de piyasaya sürülen ilk iPhone’dan bu yana değişmeyen tasarım böylece tarihe karışabilir.

Kuo bu yıl piyasaya sürülecek iPhone’un 5,8 inç ekrana sahip olacağını belirtiyor. iPhone X ya da iPhone 8 olarak adlandırılması beklenen cihaz, 5,8 inçlik ekranın sadece 5,16 inçlik bölümünü görüntü amacıyla kullanacak. ‘Home’ butonundan kalan bölgenin bir kısmı ise, kullanılan uygulamaya göre fonksiyonu değişen sanal butonlar barındıracak. Bu tasarım, Apple’ın yeni Macbook’larına eklediği dokunmatik çubuk tasarımına paralel bir uygulama olabilir.

Parmak izi taraması yerine alternatifler

Önceki raporlarda Apple’ın ‘home’ butonunu ekranın altına yerleştirebileceği söylenmişti. Şu anda kaldırılan butonun akıbetine dair henüz bir bilgi edinilmiş değil. Ancak Apple’ın ‘home’ butonunu kaldırması ile parmak izi taramasından da vazgeçmesi gerekebilir. Parmak izi taraması yeni bir alana taşınabilir ya da Apple farklı biyometrik tarama yöntemleri kullanabilir. Bu yöntemlerden birisinin yüz tanıma özelliğinin yanı sıra artırılmış gerçeklik uygulamalarında da kullanılabilecek bir lazer tarama sistemi olabileceği belirtiliyor.

Yine önceki raporlarda belirtildiği gibi yeni telefonun kenarlarında boşluk olmayacağı ve telefonun ön yüzünün uçtan uca ekran olacağı ifade ediliyor. Böylece aynı boyutlu telefonlarda daha geniş ekranlar kullanılabilecek.

Büyük pil, düşük enerji tüketimi

Yeni iPhone’da bulunması beklenen diğer yeni özellikler ise gücü etkili kullanan yüksek çözünürlüklü OLED ekranlar, daha büyük bir pil ve kablosuz şarj. Tüm bu özelliklerle birlikte telefonun fiyatının da bin Dolar’a çıkabileceği belirtiliyor.

Bu iddialara Apple tarafından herhangi bir yorum yapılmadı.

Business Insider, Engadget, Apple Insider, Dünya Halleri

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...