En Hızlı Ferrari: 812 Superfast

Share

Ferrari, 0’dan 100’e 2.9 saniyede çıkarak “asfaltı ağlatmaya” hazır yepyeni süper otomobili 812 Superfast ile Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’ndaki yerini almaya hazırlanıyor.

Ferrari, süper otomobil dünyasının en yeni üyesi 812 Superfast ile hız tutkunlarının yeni gözdesi olmak hedefinde. Gelecek ay gerçekleştirilecek olan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gösterilecek olan Ferrari 812 Superfast tam da adına yaraşır niteliklere sahip.

Ferrari 812 Superfast neler sunacak?

Maranello’nun ürettiği en hızlı ve en güçlü süper otomobil olarak lanse edilen 812 Superfast, ciddi anlamda bir yol canavarı. Ferrari F12berlinetta’nın halefi olarak sunulan otomobil, 6.5 litre V12 motora sahipken 800 beygir güç ve 718 Nm tork üretebiliyor. Devir tarafında ise 8500 rpm’lik bir değer açıklanıyor.

Ferrari 812 Superfast’in maksimum hız değeri 340 kilometre olarak verilirken, otomobil 7 ileri çift kavramalı şanzımanla 0’dan 100’e sadece 2.9 saniyede ulaşabiliyor. 812 Superfast’i farklı kılan bir diğer tarafıysa, Ferrari’nin ilk kez bir otomobilinde elektrikli direksiyona yer vermesi. Şirket, bu özelliğine Side Slip Control adını vermiş durumda ve Teknoloji otomobilin tam güçte giderken kontrolün sağlanması, böylece de paramparça olmaması anlamında oldukça büyük önem taşıyor.

Ferrari’nin tasarımıyla da büyüleyen bu son şaheserinin ne kadarlık üretim limitine sahip olacağı ve fiyatı henüz açıklanmış değil. Tüm detaylar ise, Cenevre’deki otomobil festivalinde kendini gösterecek.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...