SpaceX, Mars Görevini Erteledi

Share

SpaceX, Mars görevini ertelendiğini duyurdu. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Mars’a yapılacak yolcuğun sorunsuz ve hatasız olmasını isteniyor!

SpaceX ilk Mars görevi için çalışmalarına son hız devam ediyor. Bu çalışmaların doğrultusunda hatırlayacağınız üzere yetkililer, 2018 yılında ilk defa Mars’a robot göndermeyi planlıyordu.

SpaceX, Mars görevini ileri tarihe atacak!

SpaceX başkanı Gwynne Shotwell’ın yaptığı açıklama ile birlikte, Mars görevini ileriye tarihe alarak, 2020 yılında gerçekleştirmeyi planladıklarını kamuoyuna açıkladı.

Gwynne Shotwell, ”Kızıl Ejder” görevi için biraz daha beklemeleri gerektiklerini belirtti. Oluşabilecek aksiliklerin ve sıkıntıların önüne geçmek için daha fazla kaynak araştırması yapacaklarını açıklayan Shotwell, Falcon Heavy ve mürettebat programımıza daha iyi odaklanmak için en iyi tarihin 2020 olarak belirledik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Mars’a sorunsuz bir iniş yapmayı planlayan SpaceX şirketi, bütün planlamaları önceden yaparak aksilikleri ortadan kaldırmak istiyor. Kızıl Ejder görevinde hiç bir hataya yer vermek istemeyen yetkililer, oldukça titiz bir çalışma yürütüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...