Snapchat’in Gözlüğü Piyasaya Sürüldü

Share

Snapchat’in ürettiği ve 10 saniyelik videolar kaydedebilen güneş gözlüğü Spectacle piyasaya sürüldü. Peki bu güneş gözlüğü insanların mahremiyetine gölge düşüren bir hamle mi?

Snapchat’in ürettiği ve 10 saniyelik videolar kaydedebilen güneş gözlüğü Spectacle piyasaya sürüldü. Aslına bakarsanız gözlükler zaten tek tek diyebileceğimiz ilginç bir yöntemle satılıyordu ama bugünden itibaren Snapchat’in ana şirketi Snap’in internet sitesinden direkt olarak satın alınabilecek.

Üç farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürülen Spectacle’ın en önemli özelliği tabii ki üzerinde bir kamera barındırması. Bu kamera sayesinde 10 saniyeye kadar videolar kaydederek Snapchat’te yayımlayabilirsiniz.

Bu arada hemen belirtelim, Spectacle şimdilik yalnızca ABD üzerinde satışa sunulmuş durumda ve 129.99 Dolar’lık bir fiyat etiketi var. ABD’de yaşayan okurlarımız için de siparişin 2 ile 4 hafta arasında değişen bir sürede teslim edileceğini hatırlatalım.

Akıllara gelen en önemli soru ise gizli kaydedilecek videolar konusunda Spectacle’ın nasıl bir önlem aldığı. Görünüşe göre Snap, bu konuya basit bir çözüm getirmiş ve üzerindeki kayıt düğmesine bastığınız anda gözlüğün sol camının üst kenarında bulunan led ışıklar yanıp sönmeye başlıyor. Bu da kişinin video kaydı yaptığını gösteriyor.

Kayıt işlemi bittiğinde ise Snap’iniz kablosuz ağ sayesinde direkt olarak Snapchat’e yüklenebiliyor. Gözlüğün şarjı bittiğinde ise gözlüğü kutusuna kaldırarak kablosuz şarj özelliğinin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...