NASA’dan Yeni Gezegenlerin Onuruna Poster

Share

TRAPPIST-1 cüce yıldızı etrafında Dünya büyüklüğünde 7 Güneş Sistemi dışı gezegen keşfeden NASA, çığır açan keşif için özel posterler hazırladı.

1027350069

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya’dan 39 ışık yılı uzaklıktaki TRAPPIST-1 yıldızı etrafında 7 Güneş Sistemi dışı gezegenin (exoplanet) keşfi anısına, büyüleyici bir ‘uzay turizmi posteri’ yayınladı.

Çığır açması beklenen keşif için özel bir internet sitesi de kurmuş olan NASA, Twitter’dan paylaştığı posterinde, dünya büyüklüğündeki 7 gezegenden biri olan Trappist-1e’yi kullandı. Bir seyahat reklamı gibi tasarlanan posterde, Trappist-1e’nin, Dünya’dan 39 ışık yılı uzaklıktaki yaşanabilir bölgeler arasındaki en iyi tatil yeri olarak seçildiği vurgulandı.

NASA, Trappist 1-d gezegeni için de bir simülasyon videosu hazırladı. Videoda, gezegenin yüzeyinden 360 derecelik bir panorama sunuldu.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...