Merakla beklenen LG G6 Tanıtıldı

Share

LG’nin merakla beklenen amiral gemisi modeli LG G6 nihayet tüm detaylarıyla tanıtıldı. LG G5’in aksine modüler bir tasarım yerine yekpare bir gövdeyle gelen telefon, şık tasarımı ve etkileyici özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kullanıcıların ihtiyaçları baz alınarak geliştirildiği söylenen LG G6, ihtiyaç duyulan tüm özellikleri bir arada sunmayı vadediyor.

5,7 inçlik 2880 x 1440 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekrana sahip olan LG G6’in neredeyse çerçevesiz ekranı, telefonun küçük boyutlarda dev ekran deneyimi sunmasını mümkün kılıyor. FullVision özelliğiyle uygulamaların menüleri ekrana göre özelleştiriliyor. 18:9 görüntü formatlı ekran, ekranda daha fazla bilgi görüntülenmesini sağlıyor ve çoklu pencereyle işlemler gerçekleştirilmesini kolaylaştırıyor. Tüm uygulamalar 18:9 formatına dönüştürülebiliyor. Ayrıca film ve video uygulamaları yavaş yavaş bu formata geçiş yaptığından dolayı içerik konusunda kullanıcılar herhangi bir sorun yaşamıyor. Dolby Vision isimli bir diğer özellik sayesinde ise ekranda görüntülerin daha canlı ve iyi görünmesini sağlıyor. Cihaz üreticileri ve içerik geliştiricilerin geri dönüşleriyle geliştirilen bu yeni teknoloji, LG G6’nın ekranının daha iyi görünmesini sağlıyor.

Son zamanlarda yapay zeka alanına önem veren üreticiler, telefonlarında gelişmiş asistanlar kullanıyor. LG de yeni amiral gemisi modelinde Google Assistant’a yer veriyor. “OK Google” şeklinde seslenerek ve alt kısımdaki sanal menü tuşuna basılı tutarak aktif hale gelen asistan, sorulara detaylı yanıtlar vererek kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor. Örneğin işe giderken trafik durumu sorgulanabiliyor veya yeni gelinen bir şehirde gezilecek en iyi mekanların neresi olduğu öğrenilebiliyor.

Metal çerçeveye sahip telefonun arka tarafı kavisli olarak tasarlanmış durumda. Böylece elde daha rahat şekilde kavranabiliyor ve tek elle kullanılabiliyor. Ön tarafında herhangi bir tuşa yer verilmeyen telefonun arka kısmında parmak izi okuyucu sayesinde cihaza erişim sağlanıyor. Ayrıca arka tarafta metal yerine cam malzemeye yer verildiğini belirtelim.

IP68 sertifikasına sahip olan telefon, böylece 1,5 metre derinliğindeki suya 30 dakika boyunca dayanabiliyor. Ayrıca toza karşı da dayanıklı olan cihaz, bu sayede zorlu koşullarda bile kullanılabiliyor.

Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunan cihazın 2 çekirdeği 2,35 GHz hızında çalışırken diğer 2 işlemci ise 1,6 GHz hızında çalışıyor. Adreno 530 grafik işlemcinin kullanıldığı cihazda 4GB RAM yer alıyor. 32 ve 64 GB depolama alanı seçeneklerinin sunulduğu cihazın alanı, microSD kart aracılığıyla 256 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

LG G6’nın arka tarafında 16 megapiksel çözünürlüğünde çift kamera kullanılıyor. Bir kamera 1.8 diyaframa sahipken diğer kameranın diyafram değeri 2,4 olarak belirtilmiş durumda ve böylece düşük ışık koşulları altında başarılı fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Lazer otofokuslu ve 3 noktalı optik görüntü sabitleme özellikli yeni çift kameranın tam ortasında LED flaş bulunuyor. Çift kamera sayesinde geniş açılı fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirilebiliyor. LG G6 için özel olarak optimize edilmiş optik zoom teknolojisi sayesinde görüntüde çok fazla bozulma yaşanmadan zoom yapmak mümkün oluyor. Birkaç fotoğrafla hızlıca kolaj fotoğrafları oluşturmayı sağlayan kamerada 360 derece panarome çekim özelliği de bulunuyor. Ön tarafta ise 5 megapiksel çözünürlüğünde selfie kamerası bulunuyor. Böylece selfie tutkunları yüksek çözünürlüğünde selfie’ler çekebiliyor.

Güvenli konusuna önem veren LG G6’nın içerisinde yer alan ısı boruları sayesinde cihazın ısınmasının önüne geçiliyor. Sağlamlık konusunda iddialı olan telefonun birçok düşme testine tabi tutulduğu belirtiliyor. Kullanıcıların son zamanlarda pil konusunda bazı endişeler yaşadığını bilen LG, pil konusunda çok hassas testler gerçekleştirdiklerini belirtiyor. 3.300 mAh pile sahip olan telefonun iç tasarımının özenle hazırlandığı ve içerideki parçaların hava alabileceği boşlukların bulunduğu ifade ediliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İşletim Sistemi
• Android 7.0 Nougat
İşlemci
•  Qualcomm Snapdragon 821
Bellek
• 4 GB
• 32 GB, 64 (MicroSD kart ile 256 GB’a kadar)
Ekran
• 5,7 inç
• 2880 x 11440 piksel (564 ppi)
Kamera
• 13 megapiksel F/1,8 + 13 megapiksel 2,4 diyaframlı arka kamera
• 5 megapiksel F/2,2 diyaframlı ön kamera
Bağlantılar
• Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift-bant, WiFi Direct, hotspot
• Bluetooth 4.2, GPS, NFC, FM radyo, 3.5 mm kulaklık girişi
Pil
• 3.300 mAh
Boyutlar / Ağırlık
• 148.9 x 71.9 x 7.9 mm
• 163 gram

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...