Güne Güzel Başlamanın Sırrı

Share

‘Benden her şeyi isteyin, ama sabah sabah aktif/kibar/mutlu olmamı beklemeyin’ diyenlere söylüyoruz; inanın alışmanız hiç zor olmayacak. Nasıl mı biliyoruz? 21 gün kuralı sayesinde! Bilimsel olarak yeni bir alışkanlığın oluşması için, o yeni nöronların sıralanması 21 gün alıyor. Yani konu şekeri bırakmak da, spora başlamak da olsa; art arda 21 gün yaptığınızda, 21.’de o sizin için bir alışkanlık halini alıyor.

351037__beautiful-morning_p

Peki neden sabahlar?

Çünkü güne nasıl başlarsanız, gün öyle gidiyor. Yani huysuz ve aksi enerjiyle ancak üzerinize hapşıran, yolda sizi iten, trafikte direksiyonu önünüze kıran, ofisteyse morali bozuk bir patronla karşılaşıyorsunuz. Sabahları güzelleştirmenin yoluysa, pozitif bir bakış açısı ve anın değerini bilmekten geçiyor.

Promoting-Positive-Body-Image-By-Talking-with-Your-Teen-Girls-1024x532

Yani ‘Of yaa, bu saatte neden kalkar bir insan!’ ve benzeri cümlelerle güne olumsuz bir enerjiyle başlamaktansa, ‘madem kalktık, değerlendirelim bari’ bakış açısı sizin için çok daha iyi. Sabahları güne başlamadan yapacağınız ritüeller de, daha iyi hissetmenizi sağlayacağı için harika bir adım.

Çünkü güzel bir günün temeli, keyifli bir sabah rutininde yatıyor. Alışkanlık yaratmanın temeli de, süreklilikte. E siz o ritüellerden, haliyle de sabahlardan keyif almaya başladıkça günün en sevdiğiniz kısmı da o zaman olmaya başlıyor.

o-FALL-WOMAN-facebook

Şimdi kulağa pek inanılır gibi gelmeyebilir, anlıyoruz. Ama günlerimizin güzelleşmesi bize bağlı! O zaman, bugünden itibaren her sabahınıza keyifli bir ritüelle başlamaya ne dersiniz? Kendinize gelmek için en uygun metodu siz belirleyin: Camın önünde sokağı izlerken içeceğiniz sıcak bir kahve, aynanın önünde kremlerinizi sürerek geçireceğiniz bakım saati, yoga ya da leziz ve uzun bir kahvaltı? Seçim sizin.

Ama yeter ki bu alışkanlığı kazanın. Sonra da başınıza gelen olayların ve enerjinizin değişimini seyredin.

o-WAKE-UP-HAPPY-facebook

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...