Mahershala Ali, Oscar Kazanan İlk Müslüman Oldu

Share

ABD’de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin düzenlediği Oscar ödüllerinin 89 yıllık tarihinde ilk defa Müslüman bir oyuncu ödüle layık görüldü.

ABD’li oyuncu Mahershala Ali bu yıl Moonlight filmindeki performansıyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı.

Ali, ödül için Michael Shannon, Jeff Bridges, Lucas Hedges ve Dev Patel gibi isimlerle yarıştı.

California eyaletinde doğan 43 yaşındaki Ali, Moonlight filminde bir uyuşturucu satıcısını canlandırdı.

Ödül töreninde konuşma yapan Ali, “Yetişirken harika öğretmenlerim oldu. Bana sürekli olarak bunun benimle ilgili olmadığını canlandırdığım karakterlerle ilgili olduğunu söylediler. Bana öykülerin ve bu karakterlerin hizmetinde olduğumu söylediler. Bunu yapma fırsatına sahip olduğum olduğum için çok şanslıyım” dedi.

Ali, House of Cards dizisinde Remy Danton karakterini canlandırmıştı. Oyuncu Hunger Games, The Curious Case of Benjamin Button, Supremacy, CSI gibi yapımlarda da rol aldı.

BBC

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...