81 Yaşındaki Kadın Kendi iPhone Uygulamasını Yazdı

Share

Kodlama öğrenmenin yeni bir dil öğrenmek kadar önemli olduğu ve geleceğin kodlama dillerini bilen insanlar tarafından şekillendirileceği bir gerçek. Teknolojiyle ilintili her şeyi geliştirmek için farklı algoritmalar ve kodlar kullanılıyor. Şu anda okuduğunuz bu yazıya ulaşabilmeniz için arkaplanda, sizin göremediğiniz milyonlarca satır kod durmaksızın çalışıyor. Kodlamanın önemi bu derece büyük fakat kodlama öğrenmek uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğu için bazen pes etme noktasına gelinebiliyor veya “kodlama öğrenmek için geç mi kaldım?” sorusunu akla geliyor. 81 yaşında kendi uygulamasını geliştiren bu yaşlı kadın, büyük ihtimalle hayatınız boyunca aklınızın bir köşesinde yer edinecek bir motivasyon kaynağı.

Masako Wakamiya isimli kadın, 81 yaşında olmasına rağmen öğrenme içgüdüsünden hiçbir şey kaybetmemiş. 60 yaşında ilk kez bilgisayarla tanışan Wakamiya, bilgisayarı temel düzeyde kullanmak yerine daha teknik konulara eğilme kararı almış. 43 yıl boyunca Japonya’nın önde gelen bir bankasında çalışan yaşlı kadın, bilgisayar alanında yıllarca kendini geliştirmiş ve 81 yaşında da ilk iPhone uygulamasını App Store’da yayınlamış durumda.

Hinadan isimli uygulama, Japonya’nın geleneklerini tema alan küçük bir oyun. “Hina” oyuncak anlamına geliyor, “dan” ise derece, sıra, dizi anlamlarını taşıyor. Oyunda Japonya’nın geleneksel 12 adet oyuncağın belirli bir şekilde dizilmesi isteniyor. İstenen dizilim tamamlandığında ise oyun sona eriyor. Wakamiya’nın geliştirdiği oyunun nasıl göründüğüne buradan göz atabilir ve aşağıdaki videodan yaşlı kadının ilham verici TEDx konuşmasını dinleyerek dijital çağa yaşlı birinin nasıl ayak uydurabildiğini görebilirsiniz.

Log

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...