Bulaşıkçı, Restoranın Ortağı Oldu

Share

Dünyaca ünlü Noma restoranında 13 yıldır bulaşıkçılık yapan Gambiyalı Ali Sonko, restoranın ortağı oldu.

58b670708685761fbc5f02e6

Kopenhag kentindeki dünyanın en iyi restoranlarından biri olan, ünlü lüks Noma restoranında 13 yıldır bulaşıkçı olarak çalışan Gambiyalı Ali Sonko restorana ortak yapıldığını hafta sonunda Noma’nın sahibi Rene Redzepi’nin çalışanları ve arkadaşları için düzenlediği partideki açıklaması ile öğrendi.

Noma’nın sahibi Rene Redzepi Ali Sonko’nun yanısıra Noma’nın kuruluşundan beri işletmede çalışan servis şefi Lau Richter ile restoranın son sekiz yıldır müdürlüğünü yapan Avusturyalı James Spreadbury’nin de işletmeye ortak yapıldığını duyurdu.

58b67062565934222c7c4285

Noma’nın sahibi Rene Redzepi partide yaptığı konuşmada Ali Sonko için ”Ali, Noma’nın ruhudur. 12 çocuğu hangi durumda olursa olsun, onun gibi her zaman neşeli, her zaman gülümseyen bir kişinin işletmemiz için ne kadar değerli olduğunu anlayabileceğinizi sanmıyorum. Bu arada benim babamın da adı Ali ve o da Danimarka’ya ilk geldiğinde bulaşıkçı olarak çalıştı” dedi.

Noma’nın yeni ortağı genç görünümlü 62 yaşındaki Ali Sonko, aslında Noma restoranı 2010 yılında ilk defa dünyanın en iyi restoranı seçildiği zaman dünyaca üne kavuşmuştu.

Ödül töreni için Londra’ya gidecek 10 kişilik ekibin içinde bulunan Ali için Danimarka vatandaşı olmadığı akla gelmeyince, İngiltere vizesi için başvurmakta unutulmuş. Ali olmadan ödül törenine katılan ekip, ödülü almak için sahneye Ali’nin portresinin basılı olduğu tişörtleri giyerek çıkmışlardı.

58b6706840201120685167ac

Noma 2012 yılında üçüncü kez dünyanın en iyi restoranı seçildiğinde ise bu kez bulaşıkcı Ali Sonko, dünya basının önüne Noma adına resepsiyon konuşmasını yapmak üzere çıkmıştı.

İki gecedir uyuyamadığını söyleyen Ali Sonko yeni ortaklığı ile ilgili ”Çok şaşırdım. Doğrusunu söylemek gerekirse şoka girdim. Tabii ki çok, çok mutluyum” dedi.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...