Erkeklerin beynindeki ‘kadın’ algısı

Share

Geçmişte mağara hayatı ve günlerinin avlanmakla geçmesi nedeniyle erkeklerin genlerine yerleşmiş olan reaksiyonları araştırdık…

tumblr_ocd5lvJtL71udqbqpo4_1280

Kadınlar neden çok konuşuyorlar?

Mağara yaşamı, dışarıdaki hayata göre çok sıkıcı ve hareketsiz olduğundan erkekler avlanırken doğal olarak kadınlara birbirleriyle konuşmaktan başka bir seçenek kalmamaktadır. Yalnızca kendi aralarındaki sorunlarla ilgili konuştukları için de, daha sonradan adına “dedikodu” denilen bir tarzın kalıcı hale geldiğini söyleyebiliriz. Bu son derece doğal bir süreçtir.

Kadınlar neden daha şişmanlar?

Erkekler gibi avlanmadıklarından doğal olarak mağara yaşamındaki hareketsizlik şişmanlama sonucunu yaratmaktadır. Asırlardır erkek ırkının bilinç altına “aslında kilolu bayanların daha seksi göründükleri” propagandasını yoğun biçimde yerleştirdiklerinden bu kabul edilebilir bir tablo yaratmıştır.

Evet erkekler balık eti kıvamındaki kadınları daha seksi bulmaktadırlar. Bu propaganda bombardımanı “bir dirhem et bin ayıp örter”, “yemeğin salçalısı, kadının kalçalısı” gibi atasözleriyle asırlardır bir beyin yıkama mekanizmasıyla yürütülmüştür.

Kadınların araba kullanma ve yön bulma zafiyetlerinin sebebi nedir?

Daha önceki yazılarımızda bu konuyu sıklıkla incelediğimizden yalnızca mağara dışında ve at binmediklerinden ötürü günümüze kadar gelen; “yolda yürürken çarpışma-düşme, adres bulamama, buna bağlı aşırı heyecanlanma, kuyruklarda olağanüstü çabuklukla sıra kapma” eylemlerinin tamamının önceki tespitlerimize bağlı olduğunu hatırlatmakla yetineceğiz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...