Robot Sayısı, İnsan Nüfusunu Geçecek

Share

Japon telekomünikasyon ve internet şirketi Softbank’ın CEO’su Masayoshi Son, akıllı robot sayısının 30 yıl içinde insan nüfusunu geçeceğini, robotların insanlardan ‘daha akıllı’ olacağını söyledi.

Son, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen teknoloji dünyasının önemli etkinliklerinden Dünya Mobil Kongresi’nde gelecekte teknolojinin ne yönde ilerleyeceğine dair öngörülerini paylaştı.

5160

Son, “Gelecek 30 yılda ayakkabılarımızda bulunan çipler beynimizden daha akıllı olacak. Bu çiplerin üstüne basacağız ama onlardan daha geride olacağız” dedi.

Bugün ortalama bir kişinin IQ’sunun 100 civarında olduğunu ifade eden Son, Albert Einstein yahut Leonardo Da Vinci gibi kişilerin IQ’sunun 200’e kadar çıktığını belirtti. Son, bu kişilerin dahi olarak nitelenmesine karşın akıllı robotların IQ’sunun zamanla 10 bine çıkabileceğini ileri sürdü.

Bunu ‘süper zekanın doğumu’ olarak niteleyen Son, “bu gerçek olacak’ ifadesini kullandı.

ROBOTLARIN TEHLİKELERİ

Akıllı robotların sayısının 30 sene zarfında insan nüfusunu geçeceğini belirten Son, bunların insanlarla aynı boyut ve şekilde olacağı değerlendirmesini yaptı. Son, bazı robotların uçacağını ve yüzeceğini, bazılarının ise iki bacağının olacağını, buna karşın diğerlerinin yüzlerce bacağa sahip olabileceğini dile getirdi.

Son, robotların tehlikeleriyle ilgili ise “Bence bu süper ya da zeka bizim ortağımız olacak. Eğer bunları doğru kullanmazsak bu bir risk oluşturacaktır. Buna karşın robotları doğru işler için kullanırsak bunlar daha iyi bir yaşam için ortaklarımız olabilir” ifadesini kullandı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...