Konuşulmayan Ofis Günahları

Share

Ofis ya da plaza çalışanları olarak hemen hepimiz ofiste yaşanan bazı aksaklıklarda rol almış olabiliriz. Herkesin düştüğü ancak konuşmaktan kaçındığı bu hatalar neler olabilir? İşte size en sık rastlananlar; bakın bakalım siz ne kadar suçlusunuz?

hush-Shutterstock-image

FOTOKOPİ MAKİNESİNİ BOZUP YÜRÜYÜP GİTMEK
Neredeyse en sık karşılaşılan ofis günahıdır. Kağıtlar sıkışır, baskı kayar, makine çalışmaz bir hal alır ve siz yavaşça olay mahalini terk edersiniz. Tanıdık geldi mi? Ofis arkadaşlarınıza sorun, bunu yaşamayan yoktur. Siz olmamış gibi yapmak yerine teknik servise haber verin.

HASTA HASTA İŞE GELMEK
Hasta şekilde işe gelen arkadaşınıza neden evde kalmadığını sorduğunuzda alacağınız cevap şu olacak: “Mazeret izinlerimi tatillerimle birleştirerek kullanmak istiyorum, zaten herkes böyle yapıyor.” Oysa iş arkadaşlarınıza hastalık bulaştırma ihtimaliniz iş vereniniz açısından hiç de tercih edilecek bir durum değil.

OFİS İÇİNDE CEP TELEFONUNUZU YANINIZDAN AYIRMAMAK
Çalışanlar ilk fırsatını bulduklarında telefonlarını oyun oynamak, kişisel e-postalarını kontrol etmek, video indirmek için kullanıyorlar. Cep telefonu bağımlılarının oranı yüzde 61’lere kadar yükseliyor. İşte telefonla olan bağınızı minimize etmeye çalışın.

İNTERNETE TAKILMAK
En sık yaptığınız hata olarak bu şıkkı kendinizde bulmanız çok mümkün. Emin olun, bunu patronunuz da yapıyor. Asla yalnız olmadığınız bu günahı direkt kabul edecek kimseyi bulamayacaksınız. Bir konuyu araştırırken kendinizi nasıl da bambaşka bir yerde bulabileceğinizi sizden daha iyi kim bilebilir?

gossip-office-quiet-work

SİZİN OLMAYAN TAKDİRLERİ TOPLAMAK
Patronun kimin neyle ilgilendiğini kaçırdığı dönemler olabilir. Toplantı sırasında size her türlü desteği verdiğiniz için teşekkür eden patronunuza aslında o proje ile başka bir arkadaşınızın ilgilendiğini söylemek hiç de kolay değil. Bu sahiden ağır günahlardan biri olabilir.

DEDİKODU YAPMAK
Emin olun, tüm ofis çalışanları ofis aşklarından, muhaberattaki garip bakışlı çocuktan, yerli yersiz fıkralardan konuşuyor. Tabii ki dedikodu hiçbir zaman için onaylanan bir davranış değil. Diğer taraftan kahve makinesi başı sohbetlerinde dozu aşmadığınız sürece herkesin işlediği bir günaha ortak olduğunuzu bilebilirsiniz.

o-OFFICE-GOSSIP-facebook

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...