Kahvenizi burcunuza göre seçin

Share

Koçların Gözdesi: Cappuccino

Liderlik vasıflarıyla pek çok işi aynı anda götürebilen koçların damak tatları da oldukça gelişmiştir. Onlar için bir kahve yalnızca kahve değil biraz süt, biraz köpük biraz da sonradan eklenebilen şuruptur. Çünkü aynı anda birden fazla tadı almak ister.

Boğaların Vazgeçilmezi: Irish coffee

Boğaların Vazgeçilmezi: Irish coffee </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Karşılaştığı zorluklar karşısında savaşçı edasına bürünen ve arkadaşlığa çok önem veren boğalar için kahve içmek tek başına değil birlikte yapılınca güzel olan bir eylemdir. Bu yüzden içine biraz İrlanda viskisi girmiş İrlanda kahvesi onun en sevdiği olabilir.

Karşılaştığı zorluklar karşısında savaşçı edasına bürünen ve arkadaşlığa çok önem veren boğalar için kahve içmek tek başına değil birlikte yapılınca güzel olan bir eylemdir. Bu yüzden içine biraz İrlanda viskisi girmiş İrlanda kahvesi onun en sevdiği olabilir.

İkizlerin Tercihi: Mocha

İkizlerin Tercihi: Mocha </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Renkli kişilikleriyle girdikleri ortamda ilgiyi üzerlerine çeken ikizlerin kahvesi de kendileri gibi olmalıdır. Bu yüzden onlar hem siyah hem de beyaz çikolatanın aynı anda girebileceği mocha'yı tercih ederler. Süt köpüğü yerine krema geldiğindeyse keyiflerine diyecek yoktur.

Renkli kişilikleriyle girdikleri ortamda ilgiyi üzerlerine çeken ikizlerin kahvesi de kendileri gibi olmalıdır. Bu yüzden onlar hem siyah hem de beyaz çikolatanın aynı anda girebileceği mocha’yı tercih ederler. Süt köpüğü yerine krema geldiğindeyse keyiflerine diyecek yoktur.

Yengeçlerin Sevdiği: Macchiato

Yengeçlerin Sevdiği: Macchiato </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Ayın çocukları olarak bilinen ve ailelerine düşkünlükleriyle dünyaya nam salan yengeçlerin kendilerini buldukları kahve genelde macchiato'dur. Kavga ve hır gürden hoşlanmayan yengeçler için içimi kolay ancak içlerini ısıtacak bir kahve her zaman yeğdir.

Ayın çocukları olarak bilinen ve ailelerine düşkünlükleriyle dünyaya nam salan yengeçlerin kendilerini buldukları kahve genelde macchiato’dur. Kavga ve hır gürden hoşlanmayan yengeçler için içimi kolay ancak içlerini ısıtacak bir kahve her zaman yeğdir.

Aslanların İstediği: Affogato

Aslanların İstediği: Affogato </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Tam aslanlara layık bir kahve: affotago. Neden mi? Çünkü aslanların gösterişli dünyalarının yansıması gibidir. Kahvenin ortasında erimeye başlayan dondurma, aslanın sofistikeliğinin dışavurumudur. Kendilerine bakmayı seven aslanların tercihi bu yüzden İtalyan'dır.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p><a href=<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> http://mahmure.hurriyet.com.tr/foto/astroloji/burcuna-gore-tatli_39599 style="color:red; font:bold 11pt arial; text-decoration:none;" target="_blank"><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Burçlarımız Birer Yiyecek Olsaydı Ne Olurlardı?<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> !<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />

Tam aslanlara layık bir kahve: affotago. Neden mi? Çünkü aslanların gösterişli dünyalarının yansıması gibidir. Kahvenin ortasında erimeye başlayan dondurma, aslanın sofistikeliğinin dışavurumudur. Kendilerine bakmayı seven aslanların tercihi bu yüzden İtalyan’dır.

Başakların Bittiği: Frappe

Başakların Bittiği: Frappe </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Rahatına düşkün, kendi içinde dünyanın en derli toplu insanı olan başaklar için tek bir bardak için kat kat çıkmış köpükler gün boyunca istedikleri şeyi anlatır: frappe. Uzun vadeli planlar yapmayı sevdiği için uzun içimli bir kahveyi tercih etmesi yadırganmamalı.

Rahatına düşkün, kendi içinde dünyanın en derli toplu insanı olan başaklar için tek bir bardak için kat kat çıkmış köpükler gün boyunca istedikleri şeyi anlatır: frappe. Uzun vadeli planlar yapmayı sevdiği için uzun içimli bir kahveyi tercih etmesi yadırganmamalı.

Terazinin En Sevdiği: Americano

Terazinin En Sevdiği: Americano </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir diye yola çıkan ve Leonardo Da Vinci'nin yolunda ilerleyen terazilerin kahvesi de sade olur. Koyu bir americano, Terazi'nin hızlı düşünen zihnini sakinleştirmeye yeter. Onlar için kahvenin içinde değil, yanında bir şey vardır.

Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir diye yola çıkan ve Leonardo Da Vinci’nin yolunda ilerleyen terazilerin kahvesi de sade olur. Koyu bir americano, Terazi’nin hızlı düşünen zihnini sakinleştirmeye yeter. Onlar için kahvenin içinde değil, yanında bir şey vardır.

Akreplerin Göz Bebeği: Flat white

Akreplerin Göz Bebeği: Flat white </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Daima daha iyisini yapmayı hedefleyen, işine dört elle sarılan ve adları "aman allah korusun"a çıkan akrepler, hayatlarındaki tatları kahvesinde tercih eder. Yoğun ve tutkulu bir aşk onun için süt içine kahve diyebileceğimiz flat white'a denk düşer.

Daima daha iyisini yapmayı hedefleyen, işine dört elle sarılan ve adları “aman allah korusun”a çıkan akrepler, hayatlarındaki tatları kahvesinde tercih eder. Yoğun ve tutkulu bir aşk onun için süt içine kahve diyebileceğimiz flat white’a denk düşer.

Yayın En Sevdiği: Espresso

Yayın En İyi İçtiği: Espresso </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Ruhları İtalyan, özgür ve arayış içinde olan yayların hayatlarında belki de en sabit kaldığı konu kahvesidir. Sert bir kahve her zaman daha iyidir onlar için. Temel olmalıdır ki üstüne bir şeyler kurabilsinler. Bu yüzden temelde espresso vardır.

Ruhları İtalyan, özgür ve arayış içinde olan yayların hayatlarında belki de en sabit kaldığı konu kahvesidir. Sert bir kahve her zaman daha iyidir onlar için. Temel olmalıdır ki üstüne bir şeyler kurabilsinler. Bu yüzden temelde espresso vardır.

Oğlakların Geleneği: Türk kahvesi

Oğlakların Geleneği: Türk kahvesi </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Gelenekselliği, ailenin bütünlüğünü ve girişimciliği kendisine motto edinen oğlaklar için Türk kahvesi günün her saatinde içilebilir ve zevk alınabilir bir kahve türüdür. Oğlaklar için Türk kahvesi bir bütündür. Her bir parçası özel bir bütünü oluşturma peşindedir.

Gelenekselliği, ailenin bütünlüğünü ve girişimciliği kendisine motto edinen oğlaklar için Türk kahvesi günün her saatinde içilebilir ve zevk alınabilir bir kahve türüdür. Oğlaklar için Türk kahvesi bir bütündür. Her bir parçası özel bir bütünü oluşturma peşindedir.

Kovaların Aşkı: Vienna

Kovaların Aşkı: Vienna </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Yaylar gibi hayatlarını gezmek ve yeni insanlar tanımak üzerine kurgulamayı düşünen, vizyonerliğiyle kendisine hayran bırakan kovaların tercihi tabii ki de onların egzotikliğini ortaya koyacak olan Vienna'dır. Kahvelerini içerken kendilerini Viyana sokaklarında hissederler.

Yaylar gibi hayatlarını gezmek ve yeni insanlar tanımak üzerine kurgulamayı düşünen, vizyonerliğiyle kendisine hayran bırakan kovaların tercihi tabii ki de onların egzotikliğini ortaya koyacak olan Vienna’dır. Kahvelerini içerken kendilerini Viyana sokaklarında hissederler.

Balığın Estetiği: Latte

Balığın Estetiği: Latte </p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Yazarlık ve çizerlik yönleri gelişmiş olan balıklar için bir kahve en iyi ne zaman olur? Üzerinde bir sanat olduğunda. Yani latte art olduğunda. İşte o anda balığın gönlünü çaldınız demektir. Kahvenin her anından müthiş bir keyif alması kaçınılmazdır.

Yazarlık ve çizerlik yönleri gelişmiş olan balıklar için bir kahve en iyi ne zaman olur? Üzerinde bir sanat olduğunda. Yani latte art olduğunda. İşte o anda balığın gönlünü çaldınız demektir. Kahvenin her anından müthiş bir keyif alması kaçınılmazdır.

Hürriyet/Mahmure

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...