iPhone X’e Yeni Parmak İzi Çözümü

Share

Apple tarafından iPhone X veya iPhone 8 modeli ile birlikte, yeni bir parmak izi tarayıcısı çözümüne geçeceği ileri sürülmüş durumda. İşte, şirketin kendi geliştirdiği yeni teknoloji.

Bugüne kadar, Touch ID adlı parmak izi tarayıcısını kullanan Apple, iPhone 8 modeli ile farklı bir çözüm sunabilir. İşte geleneksel kapasitif dokunma Teknolojisi kullanan Touch ID’nin yerini alacak teknolojinin detayları.

DigiTimes, endüstri kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak, Apple tasarımı dahili bir parmak izi sensör aygıtının yolda olduğunu ve uzun zamandır kullanılan Touch ID’den vazgeçileceğini ileri sürmüş durumda.

Bu anlamda radikal bir tasarım beklenilen iPhone 8 modelinde, sanal bir Home tuşunun ekrana gömüleceği belirtiliyor. Apple’ın yeni OLED iPhone’larında, Synaptics’in Natural ID dokunmatik parmak izi sensörünü veya Qualcomm’un Sense ID parmak izi teknolojisini kullanmadığı söylenirken, şirketin kendi AuthenTec algoritmasını, Privaris cam kimliklendirme teknolojisi ile birleştirdiği ve yeni bir parmak izi ID çözümü sunacağı vurgulanıyor.

Apple’ın Touch ID parmak izi sensör teknolojisinin de aslında şirket tarafından 2012 yılında satın alınan AuthenTec’ten geldiğini not olarak düşelim. Privaris adlı biyometrik güvenlik şirketinden ise Apple, Haziran 2015’te bir patent portföyü satın almıştı. Bu portföyde düzinelerce dokunmatik ekran ve parmak izi okuma odaklı içerik olduğu söyleniyor.

Apple’ın kendi geliştirdiği parmak izi ID çözümünün TSMC’nin 65nm işleme teknolojisine sahip 12 inç hattında üretileceği belirtiliyor. Yeni OLED ekranlı iPhone’un ise yeni parmak izi çözümü sebebiyle Eylül ayında üretileceği de iddialar arasında.

10. yıla özel iPhone modelinde, yüz tanımlama ve iris tarama teknolojilerinin yanı sıra ultra ses gibi biyometrik yetkilendirme sistemlerine de yer verileceği söyleniyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...