Kaptan Görev Başında!

Share

Rus yolcu gemisi Nikolay Çernişevskiy’nin kaptanı mürettebata emirler verirken, geminin iki çalışanı emirleri yerine getirmek yerine uyumaya devam ediyor.

Adsızr6u

VODOHOD şirketine ait Nikolay Çernişevskiy aslında başkent Moskova ve St. Petersburg arasında gidip gelen sıradan bir yolcu gemisi. Gemiyi ünlü yapansa mürettebatı içerisinde iki kedinin yer alması.

Kedilerden birinin ismi ‘tayfa başı’ anlamına gelen Botsman. Daha az deneyimli olanın adıysa ‘tayfa’ anlamına gelen Matros.

qwre

Çoğu zaman kaptan köşkünde uyurken görülen kedilerden her birinin kendi ismine uygun bir üniforması var. Fakat Botsman tayfa başı kepini giymek yerine onunla oyun oynamayı tercih ediyor.

Kediler kış aylarınıysa geminin kaptanı Vladimir Kotin’in evinde geçiriyor. Kaptanın isminin Rusçada kedinin karşılığı olan ‘kot’ kelimesinden gelmesi de bir tesadüf değil gibi görünüyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...