MacBook Air, 2017’de Yenilenebilir

Share

Son olarak geçen aylarda MacBook Pro serisini yenileyen Apple, uzun bir süredir MacBook Air’ı güncellemedi. Bu da serinin fişinin çekildiği iddialarını beraberinde getirdi. 12 inçlik MacBook’un ve 12,9 inçlik iPad Air’in MacBook Air serisinin yerini alacağı düşünülüyordu. Fakat son gelen iddialar MacBook Air serisinin devam edeceğini gösteriyor.

Kullanıcılar uzun süredir MacBook Air’ın yeni modelinin gelmesini bekliyor. 12 inçlik MacBook taşınabilirlik olarak MacBook Air’dan fazlasını sunabiliyor ancak teknik özellik bakımından oldukça geride kalıyor. MacBook Pro ise teknik anlamda çok daha yüksek özellikler sunsa da incelik ve taşınabilirlik olarak MacBook Air’a yaklaşamıyor. Dolayısıyla MacBook Air, taşınabilirlik ve performans olarak her iki modelin tam ortasında önemli bir rol üstleniyor. MacBook Pro tanıtımı yapıldığında 8 GB RAM yükseltmesi yapılan MacBook Air’ın 11,6 inç sürümü tarihe karışmış ve yalnızca 13 inçlik versiyon kalmıştı. İddialar doğruysa bu yıl cihaz yenilenmiş bir halde karşımıza çıkacak. Mevcut MacBook Air’ların fiyatında indirime gidilmiş olması, yeni cihazların satışa sunulma ihtimalini güçlendiriyor.

MacBook Air 2017’nin bu ay içerisinde gerçekleşmesi beklenen Apple etkinliğinde veya mayıs ayına kadar olan dönemde satışa sunulması bekleniyor. Yeni modelde Kaby Lake işlemcinin kullanılabileceği öne sürülürken diğer özelliklerinin neler olacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Detayları öğrenmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Christian Post, Log

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...