Peugeot Instinct Hybrid

Share

Cenevre otomobil fuarı yaklaştıkça organizasyonda sahne alacak modeller ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi olan Peugeot Instinct Hybrid konsepti Fransız markanın etkileyici tasarımlardan uzak kalmayacağını bizlere gösteriyor.

Markanın güncel tasarım dilinden biraz uzaklaşan aracın ön bölümünde dev panjur ve LED farlardan başka bir şey bulmak zor. Büyük jantlar ve şişkin çamurlukların yanında geniş kapı eşikleri, kamera halini alan yan aynalar ve genel olarak bir shooting brake biçimi gözlerden kaçmıyor.

Daha da güçlü görünen arka kısımda çift parçalı cam tavanın yatık bagaj kapağıyla birleştiği görülürken LED stoplar, büyük difüzör ve hava çıkışlarıagresif duruşu pekiştirmiş.

B sütunu bulunmayan konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor ve dört adet tekli koltuğa sahip iç mekana adım atılıyor. Otonom sürüşe uygun olan otomobilin direksiyonu ön konsola gizlenebilirken kumandaların hemen hepsi dokunmatik.

Henüz motor konusunda detaylı bilgi vermeyen Peugeot kaputun altında bir hibrit ünite bulunduğunu ve toplam gücün 300 beygire ulaştığınıysa açıkladı.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...