Verdiğiniz Hediyenin Beğenilmediğini Nasıl Anlarsınız?

Share

Hediye verme işine kafa yorup, saatlerce en uygun hediyeyi bulmak için uğraşanları dışarıda tutarsak bu yılbaşı yine birçok kişi birbirine “almış olmak için” aldığı hediyeleri verecek. İşte onlar hediyeyi verdiklerinde karşıdakinin yüzünde “ay öleydim de böyle hediye almayaydım” ifadesini görecekler.

8cea6f900764f6a6d3e0a03f14154cdc

eBay’in yaptığı bir ankete göre insanların %59‘u aldıkları hediyeyi beğenmiş gibi yapıyorlar. Yani rol yapıyorlar. Psikolog Dr. Simon Moore birinin ona verdiğiniz hediyeyi beğenip beğenmediğini gösteren işaretleri anlatmış.

Peki birine hediye verdiğimizde karşıdakinin onu sevip sevmediğini nasıl anlarız?

1. İnsanlar sevmedikleri şeylerden doğal olarak geri çekiliyorlar. Dolayısıyla hediyeyi sevmeyen kişi vücudunu hafifçe geriye atacaktır.

2. Yalan söyleyen insanlar sık sık yüzlerine dokunur ve bilinç altından kaynaklı, ağızlarını kapamaya çalışırlar. Ağzını eliyle kapatıp “aa canam na guzalmıs” diyorsa ayık olun.

3. İki göz arasındaki kırışıklık genelde biri bir şeyi sevmediğinde ortaya çıkar. Bu mimiği görürseniz de bi’ kıllanabilirsiniz.

4. Hediyeyi beğenmeyenin suratına paçayı kurtarmaya çalışmanın bir yansıması olarak yarım bir gülümse yerleşecektir.

5. Yalan söyleyen insanlar pozitif şeyler söylerken negatif vücut hareketleri yaparlar. Başı “hayır” anlamında sağa sola sallamak gibi…

6. Strese girdiğimiz zaman vücudumuz enerji üretir ve bunu bir şekilde harcamak gerekir. Bacak sallamak olur, ayağı yere vurmak olur…

Dr. Moore bu işaretlerin ancak çoğunu veya bütününü gördüğünüzde şüphelenmeniz gerektiğini de söylemeden geçmiyor.

Xmas body language graphic negative.jpg

Peki ya hediyeyi sevdiyse…

1. Yükselen kaşlar… Gerçekten memnun olan biri aydınlanan bir surata sahip olacaktır. Kaşlar kalkacak ve yüze doğal bir gülümseme oturacaktır.

2. İnsan nasıl sevmediği şeyden uzaklaşıyorsa sevdiği şeye de gayri ihtiyari yaklaşıyor. Hediyeyi açan kişi öne doğru bir meyil gösteriyorsa yaşasın!

3. Biri parmak uçlarını kule gibi bir araya getiriyorsa muhtemelen doğruyu söylüyordur. Karşınızdakinin hediyeyi sevip sevmediğini anlamak için bu tip işaretlere bakabilirsiniz.

Xmas body language graphic positive.jpg

nolm.us / dailymail

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...