Akıllı Televizyonlar CIA Tarafından Dinleniyor

Share

Ortaya çıkan yeni Wikileaks belgeleri oldukça korkunç bir iddiayı da beraberinde getirdi. Akıllı televizyonlardan, video oyun konsollarına kadar tüm akıllı cihazların CIA tarafından açık mikrofon ile dinlendiği belgelendi ve büyük bir kaos baş gösterdi.

Korku filmi gibi bir hikaye!

İddialar yalnızca bununla da kalmamış ve Skype, WhatsApp gibi “sözde” şifrelenmiş mesajlaşma ile güvenlik iddialarında bulunan tüm uygulamaların aslında CIA tarafından oldukça rahat bir şekilde takibe alındığı da ortaya çıkmıştı. Hatta Skype üzerinden yapılan sesli görüşmelerin anlık olarak yazıya döküldüğü ve istenen kişilerin tüm görüşmelerinin denetlendiği söylenmişti.

Son olarak da direkt olarak Samsung akıllı televizyonları hedef alan başka bir önemli bilgi daha geldi. Görünüşe göre Weeping Angle adı verilen bir hack aracı sayesinde akıllı televizyonlar oldukça basit bir biçimde dinleme cihazına dönüştürülebiliyor. Aynı şekilde Apple TV’ler için de benzer bir durum söz konusuydu ama firma acilen bir açıklama yayımlayarak, bu açığın güncelleme yardımıyla kapatıldığını bildirdi.

Bu korku filmi gibi hikayeyi bir kenara bırakırsak, akıllı televizyon üreticilerinden bu konuda bir açıklama beklemek en büyük hakkımız olsa gerek. Samsung açıklama yapmak adına ilk adımı atan firmalardan biri oldu ve kullanıcılarına önemli bir mesaj gönderdi.

Samsung, “Şu anda Wikileaks tarafından ortaya çıkarılan bu raporun farkındayız ve konuyla ilgili araştırmalarımız acilen başlamış durumda. Bu konuda kullanıcılarımızın hassasiyetinin farkındayız ve sizlerin memnuniyeti ile güvenliği bizim için bir numaralı önceliktir.” diyerek, Samsung akıllı televizyon kullanıcılarının yüreklerine su serpti.

Şunu söylememiz gerekiyor ki, hiçbirimiz illegal işler peşinde olmayabiliriz fakat her ne sebeple olursa olsun evimizin içerisinde bir dinleme cihazı barındırmak direkt olarak insani haklarımıza aykırı bir durum. Bu yüzden de firmalardan acilen bu konuda açıklama beklemek de en büyük hakkımız. Umarız en kısa zamanda akıllı televizyon üreticilerinden ve tabii ki Skype ile WhatsApp kanadından da bizleri rahatlatacak bir açıklama gelir.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...