Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Uçuş İznini İptal Etti

Share

Hollanda, Rotterdam’a gitmeye hazırlanan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş izninin güvenlik endişesi nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Hollanda’dan yapılan açıklamada, “Yaptırım tehdidi, çözümü imkânsızlaştırdı” denildi.

mevlut_cavusoglu

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Mesele Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi’ni ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama siyasi toplantılar yapmasını istemiyoruz” demişti. Rutte ayrıca, Çavuşoğlu için resmi karşılama yapılmayacağını belirtmiş; bunun bir NATO müttefiki olan Türkiye’ye verilebilecek en güçlü işaret olduğunu söylemişti.

Çavuşoğlu ise günün ilk saatlerinde, Rotterdam’a gideceğini duyurmuştu. “Ziyaret nedeniyle tansiyon artacaksa artsın. Hollanda, beni uçuş iznimi iptal etmekle tehdit ediyor” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şunları söylemişti:

“Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda’ya karşı yaptırımımız çok ağır olur”

T24

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...