Türk Kadının Güzellik Haritası

Share

Hiç düşünmüş müydünüz; en çok neremizden şikayetçiyiz? En çok hangi göz rengine sahibiz ya da en çok hangi kozmetik ürününü kullanıyoruz? İşte bu sorularla yola çıkan L’Oréal, yaptığı araştırmalarla biz, Türk kadınlarının güzellik haritasını ortaya koyuyor.

BURCU BIRICIK

Siz güzel kadının tanımını nasıl yaparsınız? Örneğin biz şöyle yapıyoruz: Doğal, pozitif ve güçlü. Peki, Türkiye’de genel tanım nasıl biliyor musunuz? Yapılan araştırmaya göre şöyle: Kum saati vücutlu, yeşil gözlü, buğday tenli, kahverengi saçlı ve 1.72 metre boyunda.

L’Oréal Türkiye’nin güzellik haritasını çıkarmak için gerçekleştirdiği araştırma için; lise, üniversite öğrencisi, ev kadını, çalışan kadın, makyaj yapan, yapmayan kadınlar gibi farklı sosyoekonomik ve kültürel gruplardan 1.729 kadınla görüşülmüş.

Kadınların yüzde 49’u güzelliği bakımlı olmak, yüzde 22’si doğal olmak, yüzde 17’si temizliğe önem vermek, yüzde 9’u cool ve albenili olmak, yüzde 7’si fark edilir olmak ve yüzde 7’si fit olmak olarak tanımlamış. Şaşırmaya hazır mısınız?

Burcu-Biricik-42

BUNLAR DA VAR
Türk kadınının günlük makyaj tarzında, doğal, canlı, yalın bir görünüm hedefleniyor. Düğün, davet gibi özel durumlarda ise göze çarpan, akılda kalıcı ve cesur bir makyajı tercih ediyorlar. Yine düğün-davet gibi özel günlerde en çok kırmızı ve koyu pembe ruj tercih ediliyor.

Makyajla Türk kadınının hedeflediği etki; şık, güzel, masum, güçlü, zarif ve bütünüyle güzel görünüm olarak öne çıkıyor. Bu amaçla uygulanan makyaj stilinde; canlı ve ışıltılı ten, yumuşak doğal tonlarda dudak, yoğun, göze çarpan, buğulu, çekici göz makyajı yer alıyor.

ELLE_0316_20086

Türk kadınına göre günümüzün en moda makyaj trendleri arasında gözlere vurgu yapılması, dudaklarda yoğun renkler (bordo) ya da ten rengi, mat dudaklar, tüm yüzde tek renk ve doğallık yer alıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...