Twitter Bot’larla Mücadele Edemiyor

Share

Bir ayda yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcı tarafından ziyaret edilen Twitter’ın açıkladığı rakamlar, platformun yaşadığı bot yani canlı olmayan kullanıcı problemini gözler önüne serdi.

Twitter hakkında yapılan son araştırmalara göre siteyi ziyaret eden aylık 300 milyon kişinin yaklaşık 45 milyonunun gerçek insan olmadığı ortaya çıktı. Bu durumun uzun süredir farkında olan Twitter ise mücadelesini sürdürüyor.

Twitter’daki botlar nasıl saptanıyor?

Yapılan açıklamaya göre sitenin kullanıcılarının yüzde 15’i sosyal bot olarak tanımladığımız bilgisayar kontrollü hesaplar. Bu hesapları çeşitli paylaşım platformlarıyla karıştırmamak gerek zira bahsi geçen botlar belli Tweet’leri belli zaman aralıklarıyla göndermek gibi işlere yarıyor.

Güney Kaliforniya Üniversitesi ile Indiana Üniversitesi tarafından ortak yürütülen araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar, Twitter yönetiminin de dikkatini çekmişe benziyor.

Botların tanımlanabilmesi için araştırmacılar; hesapların sahip oldukları arkadaşlar, atılan tweet’lerin içerikleri ve hisleri, ağ bağlantı rutinleri ve tabii ki aktif oldukları sürelerin takibi gibi konulara ağırlık vermiş durumda.

Twitter yönetimi tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre ise şirket bu konuda oldukça sıkı bir politika uyguluyor ve yaşanan bu bot problemini ortadan kaldırmak istiyor. Zira botlarla çeşitli terör gruplarının propagandalarından tutun da, şahsi bilgilerin çalınması için yaratılan sahte bağlantı adreslerine kadar birçok şekilde Tweet atıldığı biliniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...